Câţi bani câştigă un profesor din meditaţii. Suma uriaşă declarată de un dascăl la ANAF

Potrivit datelor comunicate de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Timişoara, un profesor din Arad a încasat anul trecut 5000 de euro lunar din meditaţii.

02 aug. 2022, 10:56
Câţi bani câştigă un profesor din meditaţii. Suma uriaşă declarată de un dascăl la ANAF

Câţi bani câştigă un profesor din meditaţii. Direcţia Generală a Finanţelor Publice Timişoara informează că 494 de persoane fizice din judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara au declarat că au obţinut în 2021 venituri din meditaţii, potrivit Radio Timişoara.

Câţi bani câştigă un profesor din meditaţii. Un arădean a obţinut aproape 5000 de euro pe lună

Citeşte şi Elevii nu vor avea manuale noi la început de an şcolar. Anunţul făcut de Bogdan Cristescu: „Vor învăța tot de pe cele aprobate în 2004, înainte să se fi născut”

Potrivit sursei citate, în judeţul Arad au fost raportate cele mai multe persoane care au încasat venituri din meditaţii (218). Pe locul doi se află judeţul Timiş, cu 208 contribuabili, Hunedoara şi Caraş-Severin, cu 34 de persoane care au declarat venituri din meditaţii.

Cel mai mare venit declarat la ANAF este din Arad: 298.445 de lei, echivalentul a 5000 de euro. Pe locul doi se află un contribuabil din Timiş, care a declarat că a câştigat din meditaţii 152.016 de lei. În judeţul Caraş-Severin, cel mai mare venit declarat este 85.121 de lei, iar în Hunedoara, cea mai mare sumă declarată ca venit din meditaţii este 20.280 lei.

Profesorii care obțin individual venituri din meditații sunt obligați să se înregistreze la Registrul Comerțului și să depună Declarația unică pentru a plăti impozit, spune ANAF, într-un ghid pentru tratamentul fiscal al lecțiilor particulare.

Citeşte şi Secretarul de stat Sorin Ion recunoaşte că a dat meditaţii şi nu a plătit impozit la stat: „Dar eu n-am făcut din meditații vreodată o a doua meserie”