Câți bani câștigă un tâmplar lunar. Salariul net este cuprins între 550 și 850 de euro, dar chiar și așa tinerii nu sunt interesați de acest domeniu

Un angajat pe poziția de tâmplar are un salariu care ajunge până la 850 de euro, însă tot mai puțini tineri aleg această meserie.

29 mart. 2023, 10:55
Câți bani câștigă un tâmplar lunar. Salariul net este cuprins între 550 și 850 de euro, dar chiar și așa tinerii nu sunt interesați de acest domeniu
Ce salariu câștigă un tâmplar în 2023

Chiar dacă meseria de tâmplar este una destul de bănoasă, tinerii aleg alte meserii în defavoarea formării profesionale în industria mobilei. Potrivit plaformei BestJobs, astfel de specialiști sunt la mare în căutare în București, Constanța, Timișoara, Drobeta Turnu Severin sau Cluj.

Un tâmplar are un salariu care variază între 550 și 850 de euro net pe lună, potrivit platformei de recrutare online.

Ce trebuie să facă un tâmplar

„Specialiștii în prelucrarea lemnului sunt greu de găsit, tot mai puțini tineri alegând formarea profesională în industria mobilei. Candidatul pentru rolul de tâmplar lemn trebuie să aibă experiență în tâmplărie lemn și PAL, experiență de lucru cu mașinile, utilajele și materialele caracteristice, să înțeleagă și să poată respecta desenele tehnice și schițele, să știe să ambaleze și să monteze piesele de mobilier.

 

Citește și: Ce salariu primește un casier la KFC în 2023. Care e condiția ca să primească un bonus de 50% din câștigurile lunare

 

Sunt apreciate abilitățile tehnice și îndemânare, seriozitate și orientare către calitate, flexibilitate și disponibilitate de a călători. Sunt la mare căutare astfel de specialiști în București, Constanța, Timișoara, Drobeta Turnu Severin sau Cluj, iar oferta salarială este între 550 și 850 euro net”, spune Ana Vișan, marketing manager în cadrul BestJobs, potrivit zf.ro.

Printre beneficiile extrasalariale și bonusurile specifice oferite de postul de tâmplar se regăsesc tichetele de masă, decontarea transportului, bonusuri de performanță și prime de sărbători.

Citește și: Românii nu mai fac față sărăciei: câți își cheltuiesc toți banii înainte de următorul salariu

În acest moment sunt disponibile 374 de posturi vacante, cele mai multe în București, Constanța, Timișoara, Drobeta Turnu Severin, Cluj.

Peste 27% dintre joburile active pe BestJobs afișează oferta salarială, sub forma unui interval. Potrivit datelor, aceste joburi atrag cu 40% mai multe CV-uri. Pentru a încuraja acest demers, BestJobs oferă statistici salariale pentru cele mai frecvente roluri deschise de marii angajatori din țară și din străinătate, atât recrutorilor în procesul de completare a anunțului, oferindu-le informații relevante din piață, dar și candidaților, în cazul anunțurilor fără ofertă financiară.