Câți bani ia părintele Calistrat Chifan pentru o nuntă. Taxa nu include și lumânările de nuntă, vinul sau pişcoturile

Părintele Calistrat Chifan a mărturisit că apelează la regula bunului simț atunci când vine vorba de câți bani ia pentru o nuntă. Duhovnicul spune că a oficiat nunți și cu 50 de lei, și cu 100 de lei, și cu 200 de lei, în funcție de cât i-au oferit mirii sau nașii.

27 ian. 2023, 20:14
Câți bani ia părintele Calistrat Chifan pentru o nuntă. Taxa nu include și lumânările de nuntă, vinul sau pişcoturile
Câți bani ia părintele Calistrat Chifan pentru o nuntă.

Părintele Calistrat Chifan a dezvăluit, în emisiunea BZI LIVE, câți bani ia pentru o nuntă. Iată cum se stabilește, de fapt, prețul căsătoriei religioase.

Probabil că multe persoane se întreabă câți bani ia părintele Calistrat Chifan pentru o nuntă, dat fiind faptul că este atât de cunoscut de majoritatea credincioșilor. Ei bine, duhovnicul nu are un tarif prestabilit, acceptând atât cât vor mirii sau nașii să-i ofere. De regulă, taxele sunt diferite de la o parohie la alta și se achită de către nași. Taxa nu include și lumânările de nuntă, vinul, pișcoturile, prosopul, pe care mirii trebuie să le aducă de acasă.

Câți bani ia părintele Calistrat Chifan pentru o nuntă? Îndrăgitul duhovnic apelează la regula bunului simț

„Nu întotdeauna poți să spui că nunta este un câștig. De aia s-a și transformat toată istoria nunții și toată finețea nunții. Noi, într-o emisiune anterioară, am vorbit de regulile Sfântului Ioan Gură de Aur în nunta creștină, iar în momentul de față vorbim de regulile pământești în nunta creștină. Adică pe care omul le extravaghează pe cele pământești și le anihilează ușor pe cele spirituale. Primul lucru de unde începe: „Părinte, să nu-mi luați preț mare la nuntă.” Și aici este o întreagă controversă. Preoții sunt cei mai hapsini, sunt cei mai lacomi, jupesc mirii, îi seacă pe nași, le golește buzunarele, dar în fond și la urma urmei, eu, ca cel care a participat la câteva nunți, să știți că, în general, regula bunului simț este că nașul dacă vrea îți dă și 50 de lei, am făcut nuntă și cu 50 de lei, am slujit nuntă și cu 100 de lei, am slujit și cu 200, tu nu poți să îi spui.”, a declarat părintele Calistrat Chifan.

Pilda unei medic povestită de părintele Calistrat: ”Medicamentele sunt inventate de oameni, sănătatea e de la Dumnezeu. Rugați-vă, restul sunt povești”

Deși se consideră că majoritatea preoților sunt lacomi după bani, acesta nu este și cazul părintelui Calistrat Chifan. În ceea ce privește nunțile, el nu are un tarif prestabilit: „Omul îți dă 100 de lei, 200 sau 50.”

Citește și: Credinţa în superstiţii, condamnată de părintele Calistrat Chifan: „50% dintre credincioşi cunosc superstiţiile chiar mai bine decât cunosc Crezul”

„Eu, de exemplu, fac o glumă când mă întreabă: „Părinte, cât ar costa?” Zic: „A 10-a sută din investiția din nuntă.” Acolo s-au băgat două-trei sute de milioane într-o nuntă. Deci asta ar însemna să dea 2000 de RON, dar e glumă. -„Părinte, dar mă sărăciți.” – „Bine, atunci dă-mi mia parte de ce ți-a rămas din portofel.” Și omul îți dă 100 de lei, 200 sau 50. Nu e un tarif prestabilit. Dacă tu alegi o catedrală, vrei o biserică cu trepte, vrei un cor celebru, vrei șapte preoți la cununie, acum scuză-mă, tu-ți investești mia de euro în toată povestea aia. Pentru că ăia din cor, dacă sunt zece inși, tot trebuie să le dai 100 de lei sau 50 de lei, că ți-au stat acolo și ți-au cântat.”, a mai spus părintele Calistrat Chifan.