Pilda unei medic povestită de părintele Calistrat: ”Medicamentele sunt inventate de oameni, sănătatea e de la Dumnezeu. Rugați-vă, restul sunt povești”

Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni, din județul Iași, a povestit pentru BZI ce i-a răspuns un medic atunci când a cerut detalii despre starea de sănătate a unei cunoștințe.

18 ian. 2023, 11:22
Pilda unei medic povestită de părintele Calistrat: ”Medicamentele sunt inventate de oameni, sănătatea e de la Dumnezeu. Rugați-vă, restul sunt povești”

Părintele Calistrat a povestit o întâmplare care l-a marcat. Îngrijorat de starea de sănătate a unei persoane apropiate, părintele Calistrat a spus că s-a interesat la medicul care o trata. Doctorița i-a dat un răspun la care nu se aștepta.

„Mă cred eu preot, dar creștinii noștri sunt de zece ori mai înțelepți și de o mie de ori câteodată câte un păstor. Îi pun eu o întrebare mai așa, mai cu tâlc, dar să nu o supăr, că era doctoriță și am zis să mă adresez politicos, ca unei doctorițe: „Credeți că pentru pacientul cutare ar fi vreo șansă așa?” (pacientul cutare îmi era mie apropiat). Și a zis: „Părințelul meu drag, eu vin la mata de multă vreme, dar nu mă aștept să fii așa de naiv. Mata nu înțelegi cum e viața și moartea, că doar ești preot?” Zic: „Ba înțeleg. Dar v-am pus întrebarea asta din curiozitate, era o chestie care mă interesa.”, a declarat părintele Calistrat Chifan, pentru BZI.

Citește și: Credinţa în superstiţii, condamnată de părintele Calistrat Chifan: „50% dintre credincioşi cunosc superstiţiile chiar mai bine decât cunosc Crezul”

Părintele Calistrat a mai dezvăluit că medicul a mărturisit că a văzut, în spital, oameni care trebuiau să moară și n-au murit și oameni care trebuiau să trăiască și au murit.

„Și a zis: „Ține minte, părinte, de la mine. Eu trăiesc în spital de aproape 40 de ani. Am văzut om care trebuia să moară și n-a murit și am văzut om care trebuia să trăiască și a murit. Dacă vrea Dumnezeu să te țină viu, zece doctori nu te pot omorî și dacă vrea Dumnezeu să te omoare, zece doctori nu te pot ține în viață. Rugați-vă, restul sunt povești. Medicamentele sunt inventate de oameni, sănătatea e de la Dumnezeu.” Așa și noi, dacă vrem să fim vii, s-o facem pentru Hristos. Că de trăim sau de murim, ai Domnului suntem.”, a mai spus părintele Calistrat Chifan.

Citește și: Părintele Calistrat, sfaturi pentru părinți despre educația copiilor: „Învață-l Tatăl Nostru. Nu-i băga prostii în cap, să îi pui titulatura de „geniu”. Geniile le alege Dumnezeu”