Câţi bani plătesc românii pentru vacanţa de Crăciun sau de Revelion: „Așa-zișii antreprenori mizează pe naivitatea celorlalți”

Câţi bani plătesc românii pentru vacanţa de Crăciun sau de Revelion. Nici bine nu s-a încheiat concediul de vară, că unii se interesează şi îşi plănuiesc vacanţa de iarnă. Aceştia se grăbesc, pentru că sunt foarte multe cereri, iar preţurile nu sunt deloc mici nici acum.

14 sept. 2022, 15:36
Câţi bani plătesc românii pentru vacanţa de Crăciun sau de Revelion: „Așa-zișii antreprenori mizează pe naivitatea celorlalți”
Câţi bani plătesc românii pentru vacanţa de Crăciun sau de Revelion

Câţi bani plătesc românii pentru vacanţa de Crăciun sau de Revelion. Pe grupurile de pe Facebook dedicate vacanțelor sunt nenumărate cereri de oferte. O româncă a întrebat membrii unui grup ce oferte au găsit sau cât au plătit deja pentru concediul de sărbătorile de iarnă.

Din curiozitate, voi la ce prețuri ați găsit oferte de Revelion/ Noapte/ Persoană, doar CAZARE cu unele facilități incluse (NU servicii, ci doar facilități)?

Și oare de ce atâta grabă la închiriat, când habar n-avem cât de mult se vor mai scumpi toate? Toată lumea se plânge de scumpirile generale din România, dar totuși, deja sunt o mulțime de cereri pentru Revelion.

Pe Turist Info (singurul site cu afișare prețuri fără comisioane), cam în toate zonele țării, prețurile par a fi aprox. 200-300 lei/ Noapte/ Persoană (FĂRĂ servicii de servirea mesei și FĂRĂ facilitatea ciubarului inclusă). Deci, deloc ieftin și totuși sunt cereri tot mai multe„, a scris aceasta pe grupul „Vacanțe sub 500 de euro”.

Citeşte şi: ZILE LIBERE în plus. Minivacanţă prelungită cu două zile de Sărbătorile de iarnă

Câţi bani plătesc românii pentru vacanţa de Crăciun sau de Revelion

La noi oferta a fost 7 camere pe 4 nopți 13.000 lei./ Pachetul de Crăciun, 3 nopți (capacitatate 10-12 persoane), cazare cu împodobirea bradului în seara de Ajun, la prețul de 4.500 lei. Practic, undeva la 125-150 lei/pers pe noapte. Eu cred că este un preț decent, raportând la cât s-au scumpit toate utilitățile în ultima perioadă.

Pentru perioada în care ne aflăm, hotelierii sau proprietarii de pensiuni/ moteluri cer 200-300 lei/pers/noapte. Pentru Revelion, Crăciun își dublează tarifele (deși costurile nu se regăsesc deloc în tarif). Românul, acești așa-ziși antreprenori mizează pe naivitatea celorlalți și cer cât vor. Cei ce dau, e fix problema lor că nu s-au orientat spre destinații din alte țări (exotice chiar) la cam același tarif. Așadar, cei care se înghesuie, ori sunt doar săraci cu duhul, ori nu știu decât limba română și le e jenă să recunoască. Părerea mea.

La ce nivel s-a ajuns cu inflația și costurile cu utilitățile, prețul de 300 lei/noapte de revelion sunt chiar decente, binențeles pentru cine își permite. Oferte sunt pentru toate buzunarele și dacă la așa prețuri sunt cereri atunci înseamnă că sunt încă bani în piață./ La cabana la care ne ducem noi de obicei acum e 1700 euro, are 4 camere„, sunt doar câteva răspunsuri oferite de internauţi.