Câți bani pot primi românii care lucrează în Italia. Ajutoare considerabile

Românii cu venituri scăzute și care locuiesc în Italia vor beneficia de mai multe ajutoare sociale din partea statului! Rămâi aici și află toate detaliile.

11 ian. 2024, 10:15
Câți bani pot primi românii care lucrează în Italia. Ajutoare considerabile

Anul 2024 vine cu vești bune pentru unii români. O perspectivă pozitivă asupra măsurilor financiare și bonusurilor introduse în Italia sunt menite să ofere sprijin în diverse aspecte ale vieții cotidiene.

Citește și Bani de la stat pentru aceşti români. Suma maximă pe care o poate primi fiecare este de 750.000 de lei

Una dintre măsurile notabile este programul „Assegno unico e universale”, care vizează peste 5 milioane de familii.

Programul furnizează un ajutor lunar esențial pentru fiecare copil minor, cu sume variabile în funcție de situația economică a familiei, iar inițiativa este esențială pentru susținerea familiilor cu venituri reduse.

De altfel, bonusul social pentru gaz și electricitate aduce beneficii suplimentare, oferind reduceri automatizate pe facturi pentru familiile cu venituri mai mici.

Sprijinul financiar este direcționat către familiile considerate „non occupabili”, oferindu-le un suport substanțial anual, cu o creștere posibilă în cazul persoanelor în vârstă sau cu dizabilități, potrivit Avocato

Cât despre educație, măsurile cuprind îmbunătățiri ale bonusului pentru creșe și grădinițe, oferind sume variabile în funcție de situația economică și numărul de copii.

Printre altele, există stimulente financiare pentru familiile cu copii născuți după 1 ianuarie 2024, contribuind astfel la susținerea familiilor tinere.

Românii din Italia, o comunitate de peste un milion de persoane

De asemenea, în domeniul culturii și educației tinerilor, bonusul de cultură și cel de merit reprezintă inițiative lăudabile, stimulând implicarea și excelența în rândul tinerilor cu venituri mai mici.

În ansamblu, aceste măsuri reflectă un efort semnificativ al statului italian de a sprijini categoriile defavorizate și de a reduce discrepanțele sociale, contribuind la îmbunătățirea calității vieții pentru românii cu venituri scăzute din Italia în anul 2024, potrivit Antena3.ro.

Marea majoritate a românilor au plecat din țară pentru un trai mai bun.

Fie că este vorba de tineri studenți sau oameni trecuți de a doua vârstă, comunitatea românilor din Italia e una destul de mare.

Citește și Bani GRATIS de la stat! Cine sunt românii care vor primi lunar suma de 9.900 de lei

Astfel, românii din Italia constituie o comunitate de peste un milion de persoane. Conform datelor recensământului din 2015, în Italia existau 1.151.395 cetățeni români, adică 23% din cetățenii străini ai țării.