Stimulentul pentru femeile care se întorc din concediu de maternitate mai repede se triplează. Câţi bani vor primi

Ministrul Muncii a anunţat, joi, că va fi pus în transparenţă decizională un proiect de lege ce vizează creşterea stimulentului de reinserţie pentru părinţii care se întorc la muncă mai repede de şase luni.

11 mart. 2021, 15:28
Stimulentul pentru femeile care se întorc din concediu de maternitate mai repede se triplează. Câţi bani vor primi

Raluca Turcan a explicat câţi bani primesc părinţii care se întorc mai devreme la muncă din concediul de creştere a copilului. Faţă de valoarea din prezent, stimulentul de reinserţie va ajunge la 1.500 de lei.

„Unul dintre obiectivele importante ale Ministerului Muncii este să creştem gradul de ocupare, în condiţiile în care multe domenii de activitate au avut de suferit pe perioada pandemiei. Ne-am propus să elaborăm o serie de măsuri active care să sprijine deopotrivă şi angajaţii şi angajatorii.

Astăzi am finalizat şi vom pune în transparenţă decizională două astfel de acte normative – un proiect de lege pentru continuare activităţii de către persoanele care îndeplinesc condiţiile de pensionare şi care introduce posibilitatea ca cei cu vârsta de pensie îndeplinită să poată să opteze să muncească până la 70 de ani şi un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care modificăm carul legal pentru concediul şi indemnizaţia lunară de creştere a copiilor, în sensul în care creştem stimulul de reinserţie pentru că părintele care se întoarce la muncă înainte de 6 luni, acesta fiind în concediu de creştere a copilului.

Stimulentul de reinserţie va ajunge la 1.500 de lei, faţă de 650 de lei cât era acum. Aşa, poate apela la servicii profesionale de îngrijire a copilului. Aceste două proiecte intră astăzi în transparenţă decizională şi care vor face subiectul unor dezbateri publice, sunt convinsă, urmând ca după îndeplinirea termenului legal să mergem cu aceste proiecte în şedinţa de Guvern pentru a fi adoptate”, a afirmat Raluca Turcan, joi, într-o conferinţă de presă.

Citeşte şi: Cum arăta Gina Pistol în tinerețe. Prezentatoarea TV a lucrat ca vânzătoare

De asemenea, Raluca Turcan a prezentat, joi, proiectul Ministerului Muncii pentru persoanele care vor să lucreze în continuare după împlinirea vârstei de pensionare. Ministrul Muncii spune că este vorba despre o „opţiune a angajatului” de a putea munci.

„Un proiect de lege pentru continuarea activităţii de către persoanele care îndeplinesc condiţiile de pensionare şi care introducere posibilitatea ca cei cu vârsta de pensie îndeplinită să poată să opteze să muncească până la 70 de ani”, a precizat ministrul Muncii.

Citeşte şi: Raluca Turcan, anunţ bombă despre schimbarea vârstei de pensionare. Românii pot alege să lucreze până la 70 de ani, dar nu vor mai primi pensie. Care sunt condiţiile


loading...