ZILE LIBERE 2016: Câţi bani trebuie să scoată românii din buzunar pentru mini-vacanţa de 1 Decembrie

Anul acesta, românii se pot declara norocoşi întrucât vor avea parte de o mini-vacanţă de cinci zile cu ocazia Zilei Naționale de 1 Decembrie. Dat fiind că zilele de 30 octombrie şi 1 decembrie sunt declarate zile nelucrătoare, guvernul a luat decizia ca şi ziua de 2 Decembrie, care pică în acest an vineri, să fie zi liberă, cu condiţia să fie recuperată ulterior. 

RomaniaTV.net
23 nov. 2016, 09:51
ZILE LIBERE 2016: Câţi bani trebuie să scoată românii din buzunar pentru mini-vacanţa de 1 Decembrie

ZILE LIBERE 2016. Dacă de zile libere românii nu duc lipsă, să vedem şi de câţi bani au nevoie pentru a petrece mini-vacanţa de 1 Decembrie în diferite zone din România.

Un sejur de patru nopţi în Sinaia la un hotel de 5 stele costă 310 euro de persoană. În acest preţ sunt incluse toate mesele din cele cinci zile de cazare, masă festivă în seara de Sfântul Andrei şi acces nelimitat la piscină, saună, teren de sport, fitness pe tot parcursul sejurului. 

 

Dacă vreţi să vă îndepărtaţi puţin de cele mai populare staţiuni de pe Valea Prahovei şi optaţi pentru Timişul de Jos din judeţul Braşov, preţul pentru un sejur de patru zile se înjumătăţeşte. Astfel, patru nopţi de cazare cu mic dejun la 3 stele costă 159 de euro. În aceşti bani este inclus şi un program artistic cu muzică populară live pe 1 Decembrie. Tot aici, pentru două nopţi de cazare cu mic dejun veţi plăti 84 de euro. 

CITEŞTE ŞI Scurtă vacanţă pentru bugetari. 2 decembrie, zi liberă. Decizia a fost luată de Guvern

În Predeal, la un hotel de trei stele, preţul pentru trei nopţi de cazare (pentru două persoane) este de 850 de lei, în timp ce pentru patru nopţi (pentru două persoane) este de 1100 de lei. Pachetul include mic dejun şi cină, întâmpinare tradiţională, dar şi o petrecere românească cu muzică live, tombolă şi dansuri. 

Nici Maramureşul nu va fi ocolit de turişti cu prilejul zilei de 1 Decembrie. Pentru cei care vor să petreacă o mini-vacanţă departe de zbuciumul oraşelor şi de aglomeraţia de pe Valea Prahovei aceasta este cu siguranţă cea mai bună opţiune. Un pachet care include 3 nopţi de cazare cu demipensiune (mic dejun plus cină), dar şi acces la piscină interioară cu apă sărată costă 340 de lei de persoană. Dacă ajungeţi în această zonă, nu trebuie să rataţi sub nicio formă o plimbare cu Mocăniţa pe frumoasa Vale a Vaserului care traversează Muntii Maramureşului. Aceasta este printre ultimile locomotive cu aburi din Europa care încă mai străbate calea ferată şi singura din România folosită pentru transportul oamenilor si a lemnelor.

În Iaşi, Ziua Naţională a României are de fiecare dată o semnificaţie aparte, aşa că o mini-vacanţă de 1 Decembrie în capitala Moldovei este de bun augur. Pentru un apartament situat în centrul oraşului, în apropiere de Palatul Culturii, veţi plăti 640 de lei pentru patru nopţi de cazare. 

O altă destinaţie preferată de români pentru mini-vacanţa de 1 Decembrie este Sibiul. Pentru trei nopţi de cazare cu mic dejun la un hotel de 3 stele, trebuie să scoteţi din buzunar nici mai mult nici mai puţin de 291 de lei de persoană.

CITEŞTE ŞI De două ori mai multe cereri pentru vacanţa de 1 Decembrie. Vezi ce oferte sunt pentru Sărbători

Pentru cei care nu ţin neapărat să sărbătorească Ziua Naţională a României ci vor doar să se bucure de zilele libere, există numeroase opţiuni de petrecere a mini-vacanţei de 1 Decembrie în străinătate. 

La bulgari, în staţiunea montană Bansko, un pachet turistic ce include patru nopţi de cazare (30 noiembrie – 4 decembrie) cu mic dejun şi cină, dar şi transport cu autocarul costă 185 de euro.

Un city-break în Italia, la Veneţia, de 1 Decembrie costă 355 de euro de persoană. În aceşti bani sunt incluse: biletul de avion şi patru nopţi de cazare la un hotel de trei stele cu mic dejun. La acelaşi preţ de 355 de euro putem petrece mini-vacanţa şi în Londra sau Bruxelles

Un sejur de cinci zile la Madrid sau Barcelona în această perioadă costă 385 de euro, în timp ce la Dublin costă 425 de euro. 

Cei care vor să petreacă liberele de 1 Decembrie în capitala Italiei trebuie să scoată din buzunar 255 de euro. În acest preţ sunt incluse biletele de avion şi trei nopţi de cazare la un hotel de trei stele cu mic dejun în Roma.

Există însă şi destinaţii mai exotice pentru cei care se pot bucura de mai multe zile libere. Un sejur de 8 zile în regim all-inclusive în Tenerife, în perioada 30 noiembrie – 7 decembrie, costă nici mai mult nici mai puţin de 839 de euro de persoană.

Pentru un weekend romantic de 1 Decembrie la Paris trebuie să scoteţi din buzunar suma de 356 de euro de persoană. 

CITEŞTE ŞI Camera Deputaţilor a stabilit o nouă ZI LIBERĂ pentru români