Câți bani trebuie să scoți din buzunar ca să ai cont de Instagram cu bifă albastră? Mark Zuckerberg a făcut anunțul

Toate persoanele care visază la o carieră de influencer pe Instagram așteaptă ziua în care primesc bifa albastră. În prezent, aceste instrument folosit de Instagram atestă faptul că o persoană este o celebritate. Ei bine, de acum oricine va putea avea o astfel de bifă, cu condiția să plătească un abonament lunar.

20 feb. 2023, 11:52
Câți bani trebuie să scoți din buzunar ca să ai cont de Instagram cu bifă albastră? Mark Zuckerberg a făcut anunțul

Utilizatorii de Instagram și Facebook vor avea opțiunea de a obține bifa albastră pe care o au celebritățile. Meta, compania-mamă din spatele rețelelor de socializare, a anunțat că aceasta va putea fi cumpărată, potrivit BBC. Mark Zuckerberg a declarat că această decizie va duce la îmbunătățirea securității și la autenticitatea aplicațiilor de social media.

Citește și: Metodele prin care poți afla cine ți-a dat unfollow pe Instagram

Această procedură se a intitula Meta Verified și va fi deja disponibilă, începând cu săptămâna viitoare, în Australia și Noua Zeelandă.Utilizatorii vor plăti 11,99 dolari pe lună (web) și 14,99 $ lunar (iPhone) pentru abonament. În cadrul acestui abonament, utilizatorii vor beneficia și de o vizibilitate mai mare a postărilor. Totodată, vor avea protecție împotriva conturilor false și acces mai facil la serviciul pentru clienți, a anunțat Meta.

De când vei putea să ai cont de Instagram cu bifă albastră

În prezent, „bifa albastră” este folosită ca instrument care atestă autenticitatea conturilor de profil înalt. Meta a anunțat că această modificare nu va afecta conturile care au obținut bifa anterior, însă a sublinat faptul că utilizatorii mai mici, care vor fi verificați datorită funcției plătie, se vor bucura de o vizibilitate mai mare. Așadar, ar putea să fie observată o expansiune a micro-influencerilor.

Acest serviciu, oferit de Meta, nu este încă disponibil pentru firme și companii, dar persoanele pot plăti pentru verificare. Compania a anunțat că numele de utilizator de Instagram sau Facebook trebuie să coincidă cu numele care apare în documentul de identitate, pe care trebuie să îl furnizeze. De asemenea, utilizatorii trebuie să aibă la profil o poză care să includă fața lor. Meta încă nu a precizat când va fi lansat abonamentul plătit în alte țări, dar Zuckerberg a spus că va fi „în curând”.

O mișcare de acest fel a vrut să introducă și Elon Musk pentru rețeaua Twitter, pe care a preluat-o anul trecut. Totuși acest lucru nu a funcționat așa cum și-a propus miliardarul. Serviciul premium, relansat de Twitter, prin care se acordă bife de verificare oricărei persoane dispuse să plătească 8 dolari pe lună, a fost indisponibil, după ce platforma socială a fost „inundată” de un val de conturi false, de impostură, care fuseseră aprobate însă de Twitter, relatează The Associated Press.

Citește și: O femeie de 23 de ani și-a căutat sosia pe Instagram și a ucis-o. Motivul pentru care a făcut asta