Câţi bani va primi David Popovici de la CS Dinamo după cele două medalii de aur la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Budapesta

Guvernul a aprobat în cadrul şedinţei de miercuri, suma pe care David Popovici o va primi drept premiu de la Clubul Sportiv Dinamo după cele două medalii de aur la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Budapesta.

29 iun. 2022, 17:36
Câţi bani va primi David Popovici de la CS Dinamo după cele două medalii de aur la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Budapesta

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat că Guvernul a aprobat în cadrul şedinţei de miercuri, premierea lui David Popovici de către Clubul Sportiv Dinamo cu suma de 500.000 de lei. Sumă se adaugă la cea 1.000.000 de lei oferită de Executiv, prin intermediul Ministerului Sportului.

Citeşte şi: David Popovici i-a cucerit pe maghiari cu discursul lui. Ce a putut să spună despre Ungaria

“Astăzi, Guvernul a aprobat premierea a sportivului român David Popovici de către Clubul Sportiv Dinamo, printr-o hotărâre de Guvern. Clubul Sportiv Dinamo este în subordinea Ministerul Afacerilor Interne, iar pentru performanţele sale David Popovici va primi, ca urmare a aprobării Executivului, suma de 500 de mii de lei. Sunt bani oferiţi prin intermediul Clubului Sportiv Dinamo, aflat în subordinea M.A.I. şi care se adaugă la suma de un milion de lei, premiul extraordinar oferit prin decizie a Guvernului României, prin intermediul Ministerului Sportului”, a transmis Dan Cărbunaru.

Citeşte şi: Victor Ciutacu, despre sportivul român al momentului: „Delfinul David Popovici și-a uitat țoalele alea bune la garderobă”

David Popovici (17 ani), reprezentant al CS Dinamo, a câştigat recent două medalii de aur la Campionatele Mondiale de Nataţie pentru seniori de la Budapesta.

David Popovici este primul sportiv care în ultimii 49 de ani a obținut titlul mondial în probele de 100 și 200 metri liberi, la campionatele mondiale. De asemenea, sportivul român a doborât recordurile mondiale de juniori atât în proba de 200 de metri liber, cât și în proba de 100 de metri liber.