Victor Ciutacu, despre sportivul român al momentului: „Delfinul David Popovici și-a uitat țoalele alea bune la garderobă”

Realizatorul România TV Victor Ciutacu a analizat într-un editorial în Evenimentul Zilei reacţia românilor la performanţa lui David Popovici, care la doar 17 ani a devenit campion mondial.

29 iun. 2022, 12:10
Victor Ciutacu, despre sportivul român al momentului: „Delfinul David Popovici și-a uitat țoalele alea bune la garderobă”

Victor Ciutacu remarcă faptul că românii au un mod extrem de a se manifesta, măsura fiind unul dintre lucrurile care ne lipseşte. „Nu știm să fim echilibrați, la noi ori e nuntă, ori e parastas. La succese, entuziasmul dă în isterie, la eșecuri, se bagă drapelul în bernă”, scrie jurnalistul în editorialul său din Evenimentul Zilei, făcând translaţia la recentul succes de la Budapesta al lui David Popovici.

Întâi, înainte să aflăm că noua noastră mândrie națională nu face foamea la Dinamo și că nu se antrenează în ghenă, ne-am pus cenușă-n cap și ne-am declarat vinovați în grup că nu i-am făcut puștiului minune bazine placate cu aur și nu i-am dat în avans toți banii din casierie.

După aia, mișcați în continuare de un penibil sentiment de vinovăție colectivă, am sărit „să reparăm”. Cea mai înaltă decorație a statului, cel mai mare premiu în bani din istoria sportului românesc, cele mai multe limbi date, sper că nu am ratat ceva din enumerare„, remarcă Victor Ciutacu.

Citeşte şi Victor Ciutacu, editorial în ProSport, despre FCSB: „Cea mai bogată echipă caută stadion cu ziua”

Pe de altă parte, el consideră că succesul şi atenţia de care s-a bucrat, i s-au urcat deja la cap adolescentului campion. „Totuși, la aproape 18 ani, provenit fiind dintr-o familie bună, extrem de atentă la detalii, dacă ai un pic de respect pentru ceea ce înseamnă imaginea ta publică și pentru autoritatea statului (care te-a și umplut de bani), nu te duci în șort la întâlnirea cu prem-ministrul țării tale.

Că, oricât de campion mondial ai fi, nu-i faci onoarea de a-l primi tu în vestiar să-i dai un autograf, ci el ție. Și fiindcă, măcar părinții tăi ar trebui să știe, există un cod vestimentar adaptat tuturor situațiilor de gen. Oricât de buricul pământului te-ai crede tu…”, mai spune Victor Ciutacu.

Citeşte şi Victor Ciutacu taxează ultima decizie a premierului: „Guvernul generalului Ciucă îl consideră pe David Popovici o calamitate”