David Popovici i-a cucerit pe maghiari cu discursul lui. Ce a putut să spună despre Ungaria

Cele două titluri pe care le-a cucerit la Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta i-au adus lui David Popovici multă faimă internă și internațională.

24 iun. 2022, 17:57

David Popovici a câștigat două medalii de aur, în probele de 100 și 200 de metri liber, iar performanța l-a transformat în cel mai cel mai mediatizat înotător de la Campionatul Mondial.

Discursul prin care David Popovici i-a cucerit pe maghiari: „Mă bucur că suntem vecini!”

Imediat după cea de-a doua medalie obținută la Budapesta, David a fost asaltat de sute de fani. Printre ei s-au numărat și mulți copii din Ungaria. Entuziasmat de prezența lor, David Popovici a scos din ghiozdan mai multe căști de antrenament, le-a semnat, apoi le-a oferit cadou micilor fani.

Citește și: Victor Ciutacu taxează ultima decizie a premierului: „Guvernul generalului Ciucă îl consideră pe David Popovici o calamitate”

Apoi, David Popovici a oferit și un interviu-blitz presei din Ungaria: „Vă mulțumesc pentru modul în care ați găzduit această competiție. Sunteți grozavi. Aveți o țară foarte frumoasă. Cred că sunt aici pentru a treia oară. Mă bucur că suntem vecini. Mulți români pot veni aici în vizită”.

Maghiarul Nandor Nemeth (22 de ani), cel clasat pe locul 6 în finala probei de 100 de metri, a prevăzut succesul românului. Popovici i-a întors complimentul: „Este un tip grozav. A fost o onoare să concurez împotriva lui”.

Întrebat ce nume mari i-au scris după cele două medalii de aur, David i-a amintit pe Cesar Cielo Filho, cel mai premiat înotător din istoria Braziliei, de 6 ori campion mondial și deținător a două recorduri, și pe francezul Alain Bernard, cvadruplu medaliat olimpic.

David Popovici și-a propus un obiectiv măreț, după CM

La conferința de presă în limba engleză de după finala de la 100 de metri liber, românul a fost întrebat despre noul val de tineri din care face parte.

„Simt că noi trebuie să reprezentăm și să încercăm să schimbăm sportul cât de mult putem. Acum zece-cincisprezece ani, bătălia era între cei considerați la apogeu pe la 20-24 ani.

Citește și: De ce a refuzat David Popovici oferta de a pleca în SUA. „Băi, Țiriac, n-ai cum să-l pui să facă asta!”

Dar e doar un mod de a dovedi că vârsta nu contează cu adevărat, contează cât de mult muncești și cât de înfometat ești de medalii, de succes, cât de pasionat ești și cât de multe sacrificii ești dispus să faci”, a declarat David Popovici.