Câţi bani va primi dublul campion mondial David Popovici pentru performanţa fantastică de la Budapesta

Înotătorul David Popovici a impresionat o lume întreagă cu performanțele sale, iar la sosirea în țară va fi recompensat de către statul român. Ministerul Tineretului și Sportului îi va oferi un premiu de 22.000 de euro, dar la această sumă s-ar putea adăuga alte premii din partea clubului Dinamo sau din partea COSR.

23 iun. 2022, 10:06
Câţi bani va primi dublul campion mondial David Popovici pentru performanţa fantastică de la Budapesta

David Popovici va primi de la Ministerul Tineretului și Sportului câte 56.000 de lei pentru fiecare clasare pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Astfel, în total, sportivul va încasa 112.000 de lei, circa 22.000 de euro.

Veniturile campionului ar putea crește, dacă MTS va decide să dubleze valoarea premiilor, așa cum s-a întâmplat vara trecută, după Jocurile Olimpice de la Tokyo.

În plus, David Popovici ar putea fi premiat și de clubul la care este legitimat, Dinamo, care îi poate acorda o sumă echivalentă cu maximum 50% din ceea ce va primi de la minister, dar și de COSR, care ar putea decide să-l recompenseze pe sportivul care a scris istorie la Budapesta, scrie As.ro.

Preşedintele Federaţiei Române de Nataţie, Camelia Potec, a declarat, miercuri, după ce David Popovici a obţinut al doilea aur mondial la Budapesta, că sportivul a depăşit performanţele scontate şi că el primeşte nu “o pungă de bani”, ci exact ceea ce cere pentru a-şi îndeplini obiectivul.

Citeşte şi: Dani Oțil, MESAJ VIRAL pentru David Popovici. „Lucrăm de 30 de ani la un sistem care să te încurce, să te bată. Ne-ai bătut!”

„Sunt două victorii. Cea din această seară a venit ca o dovadă a valorii lui David Popovici şi bineînţeles, el are acum două titluri de campion mondial. El e deja singurul înotător român care reuşeşte asta şi iată că are deja cele mai multe titluri de campion mondial de seniori, la nici 18 ani. Ne place ce se scrie în presa internatională, faptul că avem numai laude în presă, dar la noi in ţară vorbim de lucruri care nu aduc numai valoare ţării.

Dar rămâne ceea ce este, că el e un sportiv de performanţă, că se vorbeşte bine despre Romania, că el aduce cinste României. Dacă vorbim despre stat, e o discuţie foarte lungă. El s-a antrenat numai şi numai în România, nu în alte ţări, aşa cum am auzit. În ceea ce priveşte sprijinul statului, o să vorbească David duminică, atunci când se întoarce în ţară. El a avut susţinerea de care a avut nevoie, alături de părinţi, a primit ceea ce a cerut, alături de antrenori. Antrenorul discută aceste lucruri şi spune care e planul de pregătire, obiectivele şi paşii pentru îndeplinirea obiectivelor, un plan care se depune şi se discută la începutul anului competiţional, în septembrie. El nu primeşte o pungă de bani în septembrie şi îi cheltuie, ci primeşte exact ceea ce cere pentru a-şi îndeplini obiectivul. David a depăşit performanţele scontate, dar va avea parte de acelaşi sprijin şi de acum încolo, dacă va dori mai mult”, a spus Potec, potrivit Digisport.ro.

Citeşte şi: Simona Halep s-a calificat fără emoții în sferturi, la Bad Homburg