Câţi elevi s-au vaccinat împotriva COVID-19 în România. Anunţul ministrului Educaţiei

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a precizat joi că peste 40.000 de tineri, cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani, s-au vaccinat anti-COVID până în prezent.

13 mai 2021, 18:38
Câţi elevi s-au vaccinat împotriva COVID-19 în România. Anunţul ministrului Educaţiei

Ministrul Educaţiei a anunţat câţi elevi s-au vaccinat împotriva COVID-19 în România. Până în prezent, autorităţile nu au de gând să organizeze o campanie de vaccinare în şcoli.

„Până prezent – vă pot da în premieră aceste date – deja avem peste 10.000 de tineri de vârsta de 16 ani vaccinaţi; de 17 ani avem 14.000 şi de 18 ani avem 21.000. Deci, sunt elevi toţi aceştia, sunt cazuri în care au fost iniţiative locale, susţinute de DSP, de inspectorate, de şcoli. Iată că fiind autorizat (vaccinul, n.r.) peste 16 ani, avem peste 40.000 de tineri de această vârstă care s-au vaccinat deja şi este un exemplu foarte bun, pe care ţin să îl apreciez public”, a explicat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria, conform Agerpres.

Citeşte şi: Sorin Cîmpeanu a anunţat ce elevi revin în bănci de luni

Câţi elevi s-au vaccinat împotriva COVID-19 în România. Ministrul Educaţiei explică dacă vor fi organizată o campanie de vaccinare în şcoli

Întrebat dacă Ministerul Educaţiei pregăteşte demararea unei campanii de vaccinare în şcoli pentru copiii de 12-15 ani, Sorin Cîmpeanu a afirmat că acest lucru va fi stabilit după ce vor avea loc autorizările necesare.

„Va trebui întâi să aşteptăm să fie autorizat vaccinul pentru această categorie de vârstă, sub 16 ani, de către Agenţia Europeană a Medicamentului, apoi autorizat de către cei îndreptăţiţi în ţară, apoi vom avea o discuţie pe care deja am stabilit-o cu colonelul Valeriu Gheorghiţă, pentru a vedea care este modul cel mai eficient de organizare a vaccinării în şcoli”, a spus Cîmpeanu, potrivit sursei citate.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi că se aşteaptă ca, la sfârşitul lunii mai – începutul lunii iunie, Agenţia Europeană a Medicamentului să acorde autorizarea de imunizare şi pentru copiii cu vârste între 12 şi 15 ani.

„În general, există un decalaj de circa o lună între o autorizare eliberată de FDA (Agenţia americană pentru Medicamente) şi eliberată de Agenţia Europeană a Medicamentului. Deci, ne aşteptăm ca, probabil, sfârşit de mai – început de iunie să acorde şi Agenţia Europeană a Medicamentului această autorizare”, a explicat el.

Citeşte şi: Sorin Cîmpeanu propune o evaluare națională la toate clasele: „Sunt adeptul unor evaluări cât mai frecvente”
 


loading...
Partenerii noștri