Câţi elevi vor face şcoală online săptămâna viitoare după relaxarea restricţiilor. Anunţul ministrului Educaţiei

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a anunţat vineri că 10% dintre elevi vor continua cursurile online de săptămâna viitoare. Aceştia provin din 643 de localităţi în care rata de infectare cu COVID-19 este mai mare de 1 la mie.

14 mai 2021, 23:52
Câţi elevi vor face şcoală online săptămâna viitoare după relaxarea restricţiilor. Anunţul ministrului Educaţiei

Ministrul Educaţiei a anunţat câţi elevi vor face şcoală online şi câţi dintre ei vor merge fizic la cursuri. Nu mai puţin de 2,6 milioane dintre copii vor reveni în bănci de săptămâna viitoare.

Odată cu diminuarea restricţiilor, elevii nu vor mai putea mască de protecţie în curtea unităţii de învăţământ.

„Din păcate, 10% din numărul elevilor din România vor fi nevoiţi şi săptămâna viitoare să fie în online. Este vorba de elevii din şcolile din cele 654 de localităţi în care rata de infectare este mai mare astăzi de 1 la mie. Toţi ceilalţi elevi, în număr de peste 2,6 milioane, care învaţă în cele 2.527 de localităţi în care rata de infectare este mai mică de 1 la mie vor putea merge săptămâna viitoare la şcoală cu prezenţă fizică. Să sperăm că vinerea viitoare, pe 21 mai, vom avea şansa unei rate de infectare sub 1 la mie în multe localităţi, între care şi Bucureştiul” a declarat Sorin Cîmpeanu, la Antena 3, conform News.ro.

Citeşte şi: Elevii vor putea sta fără mască în exteriorul şcolii de săptămâna viitoare. Mai multe şcoli trec în scenariul verde 

Câţi elevi vor face şcoală online săptămâna viitoare după relaxarea restricţiilor

Ministrul Educaţiei a anunţat că 300.000 de elevi nu vor putea merge cu prezenţă fizică la şcoală săptămâna viitoare. Numărul acestora este cu 100.000 mai mare faţă de săptămâna actuală.

În plus, săptămâna viitoare se va putea renunţa la masca de protecţie în spaţiile deschise, în curtea şcolii.

”Ministerul Educaţiei a transmis astăzi către şcoli să păstreze orarul decalat, pauzele decalate care să evite aglomerările de elevi în curtea şcolii. Se va putea renunţa la obligativitatea portului măştii (…) Masca de protecţie rămâne obligatorie doar în spaţiile închise”, a mai declarat ministrul.

Ministrul Educaţiei, despre recuperarea pierderilor din cauza pandemiei: „Aceste pierderi nu vor putea fi recuperate niciunde în totalitate”

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a menţionat că educaţia a avut peste tot de suferit din cauza pandemiei, iar unele dintre aceste pierderi nu vor putea fi recuperate în totalitate.

Orele remediale se vor derula pe toată durata anului viitor, însă elevii din anii terminali nu vor mai avea şansa de a recupera materia pierdută.

„Răspunsul foarte onest este că pierderile generate de predarea online în sistemul românesc (…) sunt foarte greu de recuperat. Din acest motiv, Ministerul Educaţiei a propus continuarea programului de recuperare a acestor pierderi pe întreg parcursul anului viitor. Din păcate, elevii din anii terminali (…) nu vor avea şansa recuperării acestor pirderi pe parcursul anului viitor. Fiecare săptămână de prezenţă fizică în şcoală este importantă”, a menţionat Cîmpeanu, potrivit sursei citate.

Citeşte şi: Câţi elevi s-au vaccinat împotriva COVID-19 în România. Anunţul ministrului Educaţiei


loading...