Elevii vor putea sta fără mască în exteriorul şcolii de săptămâna viitoare. Mai multe şcoli trec în scenariul verde

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că de săptămâna viitoare în exteriorul unităţilor de învăţământ elevii vor putea sta fără mască de protecţie. Ministrul Educaţiei a precizat însă că se va păstra regula pauzelor decalate pentru a se evita aglomerările.

14 mai 2021, 14:42
Elevii vor putea sta fără mască în exteriorul şcolii de săptămâna viitoare. Mai multe şcoli trec în scenariul verde

Elevii vor putea renunţa la mască în exteriorul şcolii de săptămâna viitoare, a anunţat ministrul Educaţiei. Sorin Cîmpeanu a ţinut să precizeze că pauzele vor fi în continuare decalate pentru a evita aglomerările.

„De săptămâna viitoare, in exteriorul școlii (spatii deschise) se poate renunța la obligativitatea purtării măștii de protectie, dar se păstrează regula pauzelor decalate pentru a evita aglomerările”, a anunţat ministrul Educaţiei.

Citeşte şi: Florin Cîţu îi avertizează pe români în legătură cu relaxarea de la 1 iunie: „Dacă vaccinarea nu va merge în acelaşi ritm, e posibil să tragem frâna de mână”

Ministerul Educaţiei a publicat şi lista ratelor de incidență Covid-19 pe localități, comunicată de Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI).

Sorin Cîmpeanu a anunţat că în 654 de localităţi, in care rata de infectare este mai mare de 1 la mie, nu toţi elevii vor putea merge la şcoală.

„Săptămâna viitoare (17-23 mai) in școlile din 2527 de localități toți elevii vor putea merge la școala, cu prezenta fizica (Scenariul verde). Sunt peste 2,6 milioane de elevi in aceasta situație (90%).

In 654 localități, in care rata de infectare este mai mare de 1 la mie, vor rămâne in online (Scenariul galben) elevii claselor a 5-a, a 6-a, a 7-a, a 9-a, a10-a și a 11-a (300.000 elevi, reprezentând cca. 10%)

Scenariul Rosu (suspendarea tuturor activităților cu prezenta fizica) se aplica școlilor din localitățile care ar putea fi carantinate, precum și claselor in care s-au înregistrat cazuri confirmate de infectare cu virusul SarsCOV”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

Citeşte şi: Noi reguli după data de 15 Mai. Andrei Baciu: Încă nu putem să revenim la viaţa obişnuită

Incidenta Pe Localitati 14.05.2021 by Alina Andrei Bodrug on Scribd


loading...
Partenerii noștri