Câţi kilometri de autostradă sunt în lucru. Cum arată şantierul de pe lotul Sibiu-Boiţa VIDEO

Câţi kilometri de autostradă sunt în lucru. 11 şantiere care fac parte din patru proiecte de autostrăzi şi un drum expres sunt active în prezent în România. Au fost surprinse noi imagini pe şantierul de pe lotul Sibiu – Boiţa.

09 iun. 2021, 11:01
Câţi kilometri de autostradă sunt în lucru. Cum arată şantierul de pe lotul Sibiu-Boiţa VIDEO

Câţi kilometri de autostradă sunt în lucru. Autorităţile promit că în următorii cinci ani vor contrui 434 de kilometri de autostradă. Zece firme de construcţii lucrează pe cele 11 şantiere din România.

Câţi kilometri de autostradă sunt în lucru

Citeşte şi Autostrada Sebeş – Turda (A10) ar putea fi deschisă integral în 2021. „Vă pot asigura că în toamna acestui an se va circula în totalitate”

Reprezentanţii Strabag, constructorul care se ocupă de Lotul 1 al autostrăzii Braşov–Târgu-Mureş-Cluj-Oradea, anunţă că forţa de muncă medie este de aproximativ 450 de persoane. Strabag are în România 1.072 de oameni.

„Forţa de muncă medie este de aproxi­ma­tiv 450 de persoane, în timp ce fluctuaţia de­pinde de mai mulţi factori, cum ar fi fron­tul de lucru, perioada din an, condiţiile de meteo­rologice. Numărul poate varia până la plus/mi­nus 250 de persoane“, spun repre­zentanţii Strabag, constructorul austriac care se ocupă de Lotul 1 al autostrăzii Braşov-Târgu-Mureş-Cluj-Oradea.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii rutiere (CNAIR) spune însă că nu poate estima numărul de muncitori alocaţi pe fiecare tronson, acesta variind în timp, în funcţie de etapa construcţiei, dar şi de alţi factori, potrivit Mediafax.

Firmă lui Dorinel Umbrărescu, cea care se ocupă de drumul expres Craiova-Piteşti, a raportat doar 48 de angajaţi pentru anul trecut. Pe de altă parte, Tehnostrade, o firmă din acelaşi consorţiu şi deţinută tot de Umbrărescu, are 1.600 de angajaţi, astfel că muncitorii raportaţi pe această companie ar putea duce la final proiectele în care Spedition UMB, Sa & Pe Construct şi Tehnostrade sunt implicate.

Compania Alsim Alarko Sanayi Tesisleri Ve Ticaret, cu acţionariat din Turcia, care lucrează la Centura Capitalei, are, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe, doar 46 de angajaţi, iar italienii de la Tirrena Scavi au 53 de oameni, arată aceeaşi sursă. Ei se ocupă de tronsonul 1 al drumului expres Craiova-Piteşti.

În perioada 2015-2019, au fost daţi în folosinţă mai puţin de 210 kilometri de drum rapid în România, aşa că scepticismul cu privire la cei aproape 450 de kilometri promişi până în 2026 este justificat. Între 2010 şi 2020, ritmul mediu de construcţie de autostrăzi a fost de 31 de kilometri pe an.

Citeşte şi Florin Cîţu: „Vom trece Carpaţii cu autostrada Sibiu-Piteşti. În Maramureş, drumul expres Baia Mare – Satu Mare este prioritate zero”

Cum arată şantierul de pe lotul Sibiu-Boiţa

Noi imagini de pe şantierul Autostrăzii A1 Sibiu-Piteşti au fost surprinse din dronă. Potrivit rapoartelor Companiei de Drumuri,  lotul dintre Sibiu şi Boiţa are şanse să fie gata la finalul anului viitor.

Pe traseul dintre Sibiu şi Boiţa sunt 27 de structuri, poduri şi pasaje, cel mai important fiind viaductul de la Tălmăcel. Contractul pentru proiectarea şi construirea primului lot al Autostrăzii A1 Sibiu – Piteşti a fost semnat în primăvara anului 2019 pentru 613 milioane lei, iar termenul de realizare este de 36 de luni.

Constructorul Astaldi aşteaptă Autorizaţia de Construire pentru lotul 5 Piteşti – Curtea de Argeş.