Câţi oameni s-au înscris pentru a fi testaţi pentru coronavirus în Bucureşti. Firea: „Bucureştenii aşteptau o astfel de iniţiativă”

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a anunţat că peste 3.000 de bucureșteni s-au înscris pentru a fi testați pentru noul coronavirus, după ce vineri a fost lansat proiectul "Testăm pentru Bucureşteni".

RomaniaTV.net
22 mai 2020, 14:45
Câţi oameni s-au înscris pentru a fi testaţi pentru coronavirus în Bucureşti. Firea: „Bucureştenii aşteptau o astfel de iniţiativă”

Platforma http://testampentrubucuresti.assmb.ro/ a devenit funcţională începând de vineri, la ora 13.

„Record de interes la lansarea Proiectului „TESTĂM PENTRU BUCUREȘTI”. Peste 3.000 de bucureșteni s-au înscris pentru a fi testați pentru noul coronavirus.

În urma sesizărilor celor care au aplicat pe această platforma dar nu au primit confirmarea inscrierii, recomandăm evitarea utilizării adreselor de e-mail de pe yahoo.com, pentru că acestea fie ajung cu întârziere, fie sunt trimise direct in spam.

Cei care s-au înscris deja cu o adresă de yahoo, sunt rugaţi să se reînscrie, cu o altă adresă de e-mail”, a anunţat primarul Gabriela Firea, pe Facebook.

Testarea pentru noul coronavirus în Bucureşti este gratuită. Ce implică analiza

„Mă bucur foarte mult că peste 3.000 de bucureșteni au accesat platforma online http://testampentrubucuresti.assmb.ro/ și au aplicat pentru a a fi testați GRATUIT în vederea diagnosticării eventualei prezențe a virusului SARS-CoV-2.

Numărul mare de voluntari înscrisi în acest program într-un timp atât de scurt ne confirmă faptul că bucureştenii aşteptau din partea autorităţilor o astfel de initiaţiva, similară celorlalte metropole europene.

Până acum, unităţile medicale testau doar persoanele cu simptome de infectare, iar cei asimptomatici nu aveau posibilitatea să afle dacă sunt sanatosi sau nu”, a precizat Gabriela Firea.

Gabriela Firea a dat startul testării gratuite pentru coronavirus în Bucureşti. Câte persoane vor fi testate în prima fază

Primăria Capitalei oferă posibilitatea bucureştenilor să se testeze, gratuit, printr-un simplu exudat nazofaringian.

„Vor fi utilizate teste de tip antigen standard RT-PCR, cele mai utilizate la ora actuală pe plan mondial pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2.

Aceste teste vor fi prelucrate de 9 de unitati medicale de stat si private, cu 36 de puncte de recoltare, afiliate acestui proiect”, a menţionat Gabriela Firea.

  • Aplicația oficială este funcțională începînd de vineri, 22 mai, ora 13.00.
  • Bucurestenii vor completa o declarație ce cuprinde criterii de eligibilitate și date personale (nume, prenume, CNP, serie și număr C.I., vârstă, sex, adresă de domiciliu, număr de telefon, adresă de e-mail, în cazul minorilor sunt necesare datele din certificatul de naștere). După finalizarea acestei prime etape și acceptarea intrării în program, urmează completarea cererii de înscriere și consimțământul pentru participare;
  • Fiecare participant înscris primește un număr de înregistrare și un e-mail de confirmare, urmând să fie contactat pentru programare și testarea propriu-zisă;
  • Testarea se va realiza în mod gratuit, iar Primăria Capitalei, prin ASSMB, urmeaza să deconteze pentru fiecare persoană testată suma de 200 de lei, direct către laboratoarele de stat și private afiliate proiectului.

Testare anti-COVID în şcolile din Bucureşti. Gabriela Firea: „Atâta răutate nu am văzut”