Câți pași trebuie să faci zilnic pentru a trăi mai mult. Uite ce recomandă medicii

Societatea modernă este din ce în ce mai sedentară, iar acest lucru își spune cuvântul în starea de sănătate a oamenilor care devine tot mai precară din cauza lipsei mișcării.

05 apr. 2023, 09:03
Câți pași trebuie să faci zilnic pentru a trăi mai mult. Uite ce recomandă medicii
Câți pași trebuie să faci zilnic pentru a trăi mai mult. Uite ce recomandă medicii

Câți pași trebuie să faci zilnic pentru a trăi mai mult. De-a lungul timpului, studiile au demonstrat că sportul nu ar trebui să lipsească din rutina noastră zilnică și asta pentru că este un obicei prin care ne prelungim viața.

Citește și Marisa Paloma, diagnosticată cu Covid-19: „Am plecat la spital la urgențe, fiindcă mă durea îngrozitor urechea”

Câți pași trebuie să faci zilnic pentru a trăi mai mult

Pentru a avea un stil de viață sănătos și a preveni apariția bolilor cardio- vasculare medicii spun că este necesar ca în fiecare zi să facem un anumit număr de pași și asta pentru că prin mișcare corpul nostru capătă energie, slăbim și ne eliberăm de toate energiile negative.

De asemenea, specialiștii ne recomandă să mergem cât mai des la sală, iar dacă nu avem timp, să mergem pur și simplu pe jos.

Chiar dacă foarte multe persoane spun că 10.000 de pași sunt ideali pentru a fi sănătoși și pentru a scăpa de kilogramele în plus, un studiu realizat în 2005 de către cercetătorii de la Universitatea din Massachusetts a demonstrat că 7.000 de pași sunt suficienți.

La acest studiu au participat peste 2.000 de bărbați și femei și s-a observat că persoanele care au făcut 7.000 de pași au prezentat un risc mic de până la 70% de deces, comparativ cu cei care nu au respectat numărul.

”Numărarea pașilor zilnici este o metodă simplă, ușor de monitorizat. Prin urmare, efectuarea mai multor pași pe zi poate fi o modalitate bună de a promova sănătatea. 7.000 de pași pe zi ar putea fi un obiectiv excelent pentru mulți indivizi care în prezent nu realizează această număr”, a declarat Amanda Paluch, unul dintre cercetători, pentru Health Day.

Un alt studiu publicat în JAMA Network Open a arătat că persoanele care fac doar 8.000 de pași cel puțin o dată sau de două ori pe săptămână, au o șansă scăzută de a pleca în lumea de dincolo, în următorii zece ani.

Mai mult, oamenii de știință de la Universitatea Kyoto din Japnia, în colaborare cu cei de la UCLA, din California au observat că în cazul persoanelor care fac de trei sau de șapte ori pe săptămână exerciții fizice, studiile au arătat o reducere a ratei mortalității de până la 16, 5%, comparativ cu persoanele sedentare.

”Am început acest studiu pentru a răspunde la întrebarea pe care unul dintre pacienții mei a pus-o în timpul unei consultații ambulatorii: Este greu pentru mine să mențin un număr suficient de pași în fiecare zi. Este în regulă să mă concentrez pe mersul pe jos doar în timpul weekend-ului?

Constatările noastre oferă informații utile pentru a recomanda mersul pe jos chiar și câteva zile pe săptămână pentru a reduce riscul de mortalitate”, a spus dr. Inoue.

Citește și Mitropolia Olteniei a stabilit un plafon maxim pentru taxele de înmormântare, botez și nuntă! Câţi bani trebuie să dai la preot dacă ai un astfel de eveniment în familie