Ce se întâmplă când dormi pe partea stângă. Cei şase paşi care îţi aduc o siluetă de zeiţă

Este recomandat să dormi pe partea stângă pentru ca este bine pentru digestie, spate si chiar și pentru inimă datorită poziției diferitelor organe din organism.

21 feb. 2023, 22:37
Ce se întâmplă când dormi pe partea stângă. Cei şase paşi care îţi aduc o siluetă de zeiţă

Sunt persoane care dorm fie pe partea stângă, fie pe partea dreaptă. Specialiștii însă, susțin că cel mai bine este să dormim pe partea stângă. Iată care este explicația.

Curele de slăbire, unele extrem de drastice, fac parte din viața multor oameni. Din nefericire, multe sunt sortite eșecului. Există, însă, și o soluție pe care o avem cu toții la îndemână, dar o ignorăm de cele mai multe ori.

Hannah Richards, fondatoarea unei clinici de nutriție din Londra și-a împărtășit cele mai bune sfaturi privind pierderea în greutate într-un interviu pentru Daily Mail.

Ea este de părere că „dietele yo-yo” sau „o mentalitate totul sau nimic” când vine vorba de pierderea în greutate „te pregătesc pentru eșec”.

În schimb ar trebui să adoptăm mai degrabă o abordare „înapoi la elementele de bază”, în care să nu renunți la alimentele pe care le iubești, ci mai degrabă să folosești metode utile pentru a rămâne la un stil de viață sănătos.

Telefonul mobil este extrem de periculos pentru organism. Ce spune un medic: „Avea tumoră cerebrală pe partea stângă”.
Unele dintre sfaturile ei de top includ renunțarea la ustensile și mâncarea cu mâinile, vizualizarea și mirosul alimentelor înainte de a lua o masă pentru a începe primele etape vitale ale digestiei și exerciții fizice numai dacă te simți „10 din 10”.

1. Fă sport doar dacă te simți în stare

„Exercițiul este important, totuși doar antrenamentul dacă te simți 10 din 10”, a insistat Hannah.

„În caz contrar, va avea efectul opus, pentru că vei avea mai multă energie după aceea, ceea ce va duce la tava de biscuiți”.

2. Renunță la ustensile și mănâncă cu mâinile

„Mâncatul cu mâinile, pur și simplu te încetinește. Furculița sau lingura ta poate acționa ca o lopată, mai ales atunci când ți-e foame, iar acest lucru poate duce cu ușurință la supraalimentare.

Este posibil să nu realizați că mănânci în exces folosind ustensile, deoarece am fost programați să credem că este o etichetă politicoasă să mâncați în acest mod, mai ales în culturile occidentale.

Mihaela Bilic dezvăluie care sunt cele mai nocive obiceiuri pentru dietă. „Au calorii mai multe decât ciocolata!”
Mâncând în mod conștient cu mâinile, mănânci mai lent și, prin urmare, îmbunătățești digestia pe măsură ce mesteci mai mult și devii mai atent.

Amintește-ți, mâncatul este senzorial și, folosind mâinile, duceți experiența senzorială la un alt nivel. Prin urmare, digestia este îmbunătățită și mai mult atunci când mănânci cu mâinile”, a spus Hannah.

3. Pregătiți hrana cu propriile mâini, priviți mai întâi și mirosiți-o înainte de a mânca

Gura este locul unde începe, de fapt, digestia și dacă nu luăm în considerare acest lucru, atunci vom avea unele tulburări digestive ce pot duce la creșterea în greutate suplimentară.

„Gura este, în esență, ca un jacuzzi de înaltă tehnologie, cu jeturi de salivă care se răspândesc la cererea răspunsului cefalic.

Doar gândul la mâncarea ta preferată trimite semnale către creier pentru a elibera saliva, acolo unde se găsesc enzimele digestive care îți descompun alimentele.

Aceasta, după părerea mea, este una dintre cele mai mari greșeli de alimentație și nu este de mirare de ce oamenii nu pot identifica de ce sunt blocați într-o rutină de pierdere în greutate.

Amintiți-vă, dacă nu aveți acest proces de gândire orgasmic, atunci pierdeți faza cefalică și este cea mai importantă fază a digestiei. Așadar, mirosiți mâncarea, uitați-vă la ea, pregătiți-o cu propriile mâini, totul pentru a stimula acest răspuns digestiv cheie”, a punctat nutriționista.

4 . Mestecați bine mâncarea de fiecare dată

„Este surprinzător de comun, dar mulți dintre noi înghițim mâncarea fără a o mesteca corect”, a avertizat Hannah. „Acest lucru creează un cerc vicios al creierului tău crezând că are nevoie de mai multă hrană atunci când nu ai nevoie de calorii suplimentare.

În plus, nemestecatul face ca particule mari de alimente să intre în organism, ceea ce creează tot felul de indigestie și probleme intestinale de la balonare, constipație, etc.

Mestecarea în formă lichidă va stimula digestia, deoarece alimentele se vor descompune mult mai ușor.

Va fi declanșată producția de acizi din stomac care sunt baza cheie pentru descompunerea alimentelor consumate. ”Dacă vrei să renunți la hainele largi, urmează acest pas vital de fiecare dată când mănânci”, a spus nutriționista.

5. Adoptă un stil de mâncat ”de modă veche”

„Lumea modernă a avut un efect dăunător asupra taliei noastre, deoarece ne-am format de-a lungul anilor obiceiuri nesănătoase, care se numesc în esență „mâncat distras”, a explicat Hannah.

„Cele mai mari distrageri sunt folosirea telefonului, derularea prin rețelele de socializare, privitul la televizor și mâncarea la birou în timp ce mănânci.

Atunci pur și simplu nu facem această conexiune atunci când ne simțim sătui și continuăm să mâncăm în timp ce creierul nostru ne păcălește. De asemenea, nu acordăm atenție cât de repede mâncăm și când am terminat nu ne simțim mulțumiți.

Pentru a-ți recunoaște indiciile de foame și de sațietate, cea mai bună abordare ar fi să stai la o masă – chiar dacă este pentru 20-30 de minute – să stai și să te bucuri de farfuria ta cu mâncare pe moment”, a mai arătat experta.

De ce e bine să dormi pe partea stângă

6. Dormi pe partea stângă pentru a-ți îmbunătăți digestia pe timpul nopții

„Când dormi noaptea, fii conștient de poziția ta deoarece poți digera mâncarea mai eficient dacă stai întins pe partea stângă, aceasta fiind poziția naturală a stomacului tău”, a spus Hannah.

„Așadar, vei ajuta procesul digestiv. De asemenea, vei reduce balonarea și indigestia.

În timp, stomacul tău nu se va întinde, deoarece sistemul tău digestiv funcționează eficient – ​​astfel încât senzația de plinătate inconfortabilă va dispărea, deoarece mâncarea nu va rămâne în stomac toată noaptea”, a mai arătat specialista.