Câţi profesori vor să facă vaccinul anti-COVID. Anunţul lui Sorin Cîmpeanu: „Aceştia sunt o categorie prioritară”

Ministrul Educaţiei a declarat vineri că peste 160.000 de persoane din sistemul naţional de învăţământ au spus că vor să se vaccineze împotriva COVID-19. Sorin Cîmpeanu a explicat că vor avea prioritate cei care interacţionează cu copii de grădiniţă şi elevii.

22 ian. 2021, 19:14
Câţi profesori vor să facă vaccinul anti-COVID. Anunţul lui Sorin Cîmpeanu: „Aceştia sunt o categorie prioritară”

Ministrul Educaţiei a vorbit despre câţi profesori vor să facă vaccinul anti-COVID. Sorin Cîmpeanu a precizat că 126.000 de persoane din cele 168.000 care doresc să se vaccineze lucrează „nemijlocit” cu elevii şi studenţii.

„Această decizie a fost luată de către un număr de 168.000 de persoane din sistemul naţional de învăţământ. Pentru că acesta este numărul celor care au răspuns: da, dorim să ne vaccinăm în prima etapă. Toţi ceilalţi până la 355.000 nu sunt persoane care au respins vaccinarea. (…)

Am încercat să facem o prioritizare la nivelul celor care şi-au declarat disponibilitatea pentru vaccinare din cei 168.000 de angajaţi – 126.000 sunt persoane pe care le-am identificat ca lucrând la interfaţa directă, nemijlocită, cu elevii şi studenţii.

Sunt, spre exemplu, şi situaţii, este vorba despre grădiniţe, de şcoli speciale şi de alte astfel de situaţii în care am considerat că tot personalul interacţionează direct cu elevii, interacţionează direct cu copiii în cazul grădiniţelor cu copii care nu au obligativitatea de purta mască pe baza vârstei mici. Aceştia sunt o categorie prioritară”, a explicat Sorin Cîmpeanu, în cadrul unui webinar dedicat personalului din învăţământ privind vaccinarea anti-COVID, conform Agerpres.

Citeşte şi: Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educaţiei, s-a prezentat la vaccinare cu o cămaşă specială care aduce aminte de matricolele cu arici

Câţi profesori vor să facă vaccinul anti-COVID. „Va începe o vaccinare prioritizată”

Ministrul Educaţiei a afirmat că are încredere că autorităţile care organizează campania de vaccinare vor găsi soluţia prin care personalul din învăţământ să fie vaccinat prioritar.

„Deci înainte de data de 8 februarie, planificată pentru deschiderea şcolii, în situaţiile menţionate va începe o vaccinare prioritizată conform cu prioritatea pe care toată societatea românească spune că o acordă şcolii româneşti. Modalitatea tehnică prin care acest lucru se va face fără a afecta niciuna din programările făcute până acum sunt convins că va fi identificată şi procesul de vaccinare va începe înainte de data de 8 februarie”, a mai afirmat Sorin Cîmpeanu, conform sursei citate.

De alttfel, Sorin Ion, secretar de stat în cadrul Ministerului Educației, precizat că peste 90% dintre toate unitățile școlare s-au înscris pe platforma de vaccinare, iar peste 30% dintre cadrele didactice s-au programat până în prezent să se imunizeze.

„În acest moment, aproape toate unitățile școlare, peste 90% din unitățile școlare s-au înscris pe platforma de vaccinare. În ceea ce privește cadrele didactice, aproape jumătate au fost deja înrolate pe platformă, s-au programat peste 30% din cadrele didactice, aproape 35% din personalul didactic auxiliar și puțin peste 25% din personalul nedidactic. Având în vedere că este o operațiune începută doar de câteva zile, avem convingerea că la începutul săptămânii viitoare aceste procente vor fi mult mai mari”, a precizat Sorin Ion, conform Edupedu.

Citeşte şi: Remus Pricopie, rectorul SNSPA, critici dure la adresa lui Sorin Cîmpeanu: „Se află într-un balet mediatic incoerent”