Câţi români au fost vaccinaţi antiCOVID în prima zi de imunizare în ţara noastră. Anunţul făcut de autorităţi

Autorităţile române au venit cu un prim bilanţ după prima zi din campania de imunizare c vaccinul antiCOVID din ţara noastră.

RomaniaTV.net
27 dec. 2020, 19:23
Câţi români au fost vaccinaţi antiCOVID în prima zi de imunizare în ţara noastră. Anunţul făcut de autorităţi

Câţi români au fost vaccinaţi în prima zi de imunizare în ţara noastră. Se pare că în prima zi au fost vaccinate 960 de persoane din rândul cadrelor medicale.

Câţi români au fost vaccinaţi în prima zi de imunizare în ţara noastră. Anunţul făcut de autorităţi

Astăzi, 27 decembrie ac, a început campania de vaccinare în România. Debutul campaniei a fost marcat în această dimineață la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș“ din capitală. Prima persoană vaccinată a fost Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă, membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

Acțiunile au continuat și la nivel național, iar în acest moment (27 decembrie, ora 18.00), numărul total de cadre medicale din cele 10 spitale cărora li s-a administrat deja prima doză de vaccinuri este de 960. Persoanele vaccinate nu au înregistrat efecte adverse.

Vaccinarea personalului medical din cele zece unități medicale aflate în prima linie în lupta cu COVID-19, din prima tranșă de vaccinuri livrate în data de 25 decembrie, continuă luni (28 decembrie) și marți (29 decembrie).”, se arată într-un comunicat transmis de autorităţi.

Ce a spus prima româncă vaccinată antiCOVID

„Cred că a fost cea mai mare emoție. Am fost foarte privilegiată că am fost aleasă să fiu prima vaccinată din țară. Eu am primit primul pacient. Nici nu știam cu ce ne confruntăm, ne așteptam la ce e mai rău, dar încercăm să ne obișnuim. Suntem și mai afectați cu pierderea pacienților.

Nu s-a întâmplat în toți acești ani să avem un raport așa mare de decese. Nu am știu cum să reacționez. Nu am întrebat de ce am fost aleasă. Nu a durut absolut deloc. Este cel mai nedureros vaccin făcut până acum. Românilor le transmit să deschidă bine ochii și să vină să se vaccineze. Simt și sper să fie sfârșitul acestei pandemii”, a declarat asistenta Mihaela Anghel după ce a primit prima doză de vaccin anti-COVID-19.

Citeşte şi: Cum se simte asistenta Mihaela Anghel după vaccinul anti-COVID: Este cel mai nedureros vaccin. Românii să vină să se vaccineze!