Căutarea Google: Opt lucruri UTILE pe care NU ŞTIAI că le poţi face cu Google

Google e folosit zilnic de milioane de internauţi, dar multe dintre serviciile pe care le oferă rămân un mister pentru majoritatea utilizatorilor.

RomaniaTV.net
21 mart. 2014, 10:42
Căutarea Google: Opt lucruri UTILE pe care NU ŞTIAI că le poţi face cu Google

Vă prezentăm 15 servicii simple şi utile pe care le oferă motorul de căutare Google.

1. Calculator

Căutarea Google poate fi folosită pentru a face calcule, de la cele mai simple, la cele mai complicate, relatează telegraph.co.uk. De exemplu, poţi introduce în căsuţa de căutare 1+8 sau 5*7, dar poţi calcula şi logaritmi sau Sin şi Cos.

VEZI ŞI Google, SCHIMBARE MAJORĂ: Design nou pentru motorul de căutare

2. Căutarea pe un site anume

Nu trebuie neapărat să intri pe un site să cauţi ceea ce doreşti. Google îţi permite să realizezi o căutare specifică pe un anumit site, dacă introduci numele site-ului după cuvântul pe care îl cauţi. De exemplu, ai putea căuta: exemplu site:RomaniaTV.net, iar Google va căuta toate ştirile care conţin cuvântul ‘exemplu’ pe acest site.

3. Transformări

Google poate fi folosit cu uşurinţă ca mod de conversiune între diferite monede, de transformare a unităţilor de măsură sau a temperaturilor. De exemplu, dacă vrei să afli cât înseamnă 100 de RON în euro, tot ce trebuie să faci este să introduci „100 de RON în euro” în motorul de căutare. Aceeaşi sintaxa funcţionază pentru orice altă transformare.

4. Fus orar

Cu Google poţi afla în doar câteva secunde ce oră este în orice loc de pe glob. Tot ce trebuie să faci este să cauţi numele oraşului sau ţării şi „time”. De exemplu „time Bucharest” îţi va arăta ora locală în Bucureşti, în momentul căutarii.

5. Traduceri

Google Translate este unul dintre serviciile Google cele mai populare, dar nu este întotdeauna necesar să deschideţi pagina de Translate. Pentru traduceri simple, puteţi căuta direct în moroul de căutare. De exemplu, puteti tasta „translate iepure to english” si veti obtine traducerea „bunny”.

6. Căutarea unui anumit tip de fişier

Uneori vrei să cauţi doar fişiere în format pdf sau Word. Pentru a restricţiona căutarea la un anumit tip de fişiere, tot ce trebuie să faci este să introduci termenul de căutare, urmat de filetype:pdf – sau orice alt format.

7. Informaţii despre zboruri

Dacă introduci numărul unui zbor, Google îţi va da toate informaţiile – ora de plecare, ora de sosire, unde se află în momentul respectiv, pe ce aeroport şi la ce terminal aterizează, etc.

8. Prognoza meteo

Pentru a afla cum este vremea şi care e prognoza meteo pentru un oraş, introduce numele locţiei, urmat de „vreme”, iar Google îţi va oferi informaţii detaliate despre temperatură, umiditate, viteza vântului, etc., precum şi informaţii despre vremea din următoarele zile.

GOOGLE lansează Google Maps Gallery, un atlas online INEDIT