Cauza accidentului în care a murit Kobe Bryant, dezvăluită de anchetatori. De ce s-a prăbuşit elicopterul

Pilotul elicopterului care s-a prăbuşit în ianuarie lângă Calabasas, accident soldat cu moartea tuturor celor aflaţi în aparatul de zbor, între care şi Kobe Bryant, este posibil să fi fost dezorientat de ceaţă, au anunţat anchetatorii.

18 iun. 2020, 06:02
Cauza accidentului în care a murit Kobe Bryant, dezvăluită de anchetatori. De ce s-a prăbuşit elicopterul

Ara Zobayan le-a spus controlorilor de traffic aerian că elicopterul urcă pentru a trece dincolo de nori, deşi de fapt aparatul cobora şi apoi imediat s-a prăbuşit, a precizat National Transportation Safety Board (NTSB).

NTSB, care încă nu a prezentat raportul final cu privire la accident, a menţionat că piloţii pot ajunge să fie dezorientaţi în ceea ce priveşte altitudinea şi viteza atunci când nu mai pot vedea cerul sau solul. Un oficial NTSB a declarat în zilele de după accident că norii şi ceaţa care au cauzat o vizivilitate limitată probabil vor fi elementul cheie al anchetei.

Citeşte şi Rezultate ŞOC după autopsia lui Kobe Bryant. De ce a murit, de fapt, fostul star din NBA

În februarie, anchetatorii au anunţat că nu s-au descoperit elemente care să arate că a existat o defecţiune semnificativă a elicopterului, care să explice accidentul.

Fostul baschetbalist Kobe Bryant, fiica lui de 13 ani, Gianna, şi alte şapte persoane au încetat din viaţă, la 26 ianuarie, după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit lângă Calabasas, o localitate aflată la 50 de kilometri nord-vest de Los Angeles.

În afara pilotului Ara Zobayan, a lui Kobe Bryant şi a fiicei fostului baschetablist, Gianna, în aparat se mai aflau John Altobelli, antrenor al echipei de baseball Orange Coast College, soţia lui, Keri, fiica lor, Alyssa, care juca la aceeaşi echipă de baschet cu Gianna, Payton Chester, o altă jucătoare de baschet, împreună cu mama ei, Sarah Chester, şi Christina Mauser, antrenoare de baschet feminin.