Cauze care îţi încetinesc şi distrug creierul

Creierul este bombardat zi de zi cu sute de mii de informaţii pe care trebuie să le proceseze. Unele dintre ele folositoare, altele nu. Le aşează pe fiecare în sertăraşe şi le scoate când are nevoie. Există şi "hoţi" de creier, iar aceştia îl fac să funcţioneze la capacitate tot mai redusă.

16 iun. 2014, 20:35
Cauze care îţi încetinesc şi distrug creierul

Iata care sunt vinovatii si ce trebuie facut ca sa-i stopam, potrivit site-ului revistei O, The Oprah Magazine:

1. Stresul

Expunerea zilnica la un mediu stresant creste nivelul hormonului numit cortizol. Aceasta substanta excitanta tine in tensiune neuronii si in final ii distruge.

Remediul: Socializeaza! Un studiu realizat la Harvard timp de 6 ani pe un grup de peste 16.500 de persoane a relevat faptul ca aceia care aveau un numar mare de persoane cu care relationau aveau si cea mai mica rata de declin al memoriei. Concluzia: intalniti-va cat mai des cu prietenii si familia. Nivelul stresului va fi din ce in ce mai mic, la fel si raspunsul „chimic” din creierul vostru.

2. Colesterolul

Grasimea se depune pe vasele de sange si le ingusteaza. Ganditi-va cat de inguste sunt oricum cele de pe creier. Daca nu ai grija de colesterol un vas de sange intracranian se poate bloca oricand. Atacul cerebral se produce atat de repede incat nici n-ai mai apuca sa-ti dai seama.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro

Citeşte şi Cum poţi să îţi reduci stresul şi să îţi îmbunătăţeşti starea sufletească