Cauzele morţii lui Adrian Iovan şi a studentei la medicină. Primele REZULTATE ale necropsiei

Specialiştii au oferit primele date ale necrosiei făcute celor două victime ale accidentului aviatic din Munţii Apuseni. Pilotul Adrian Iovan şi o studentă în anul V la Institutul de Medicină Militară din Bucureşti şi-au pierdut viaţa după ce avionul de mici dimensiuni de tip BN2, la bordul căruia se afla un echipaj medical, a aterizat forţat, luni după-amiază, în Munţii Apuseni.

21 ian. 2014, 12:15
Cauzele morţii lui Adrian Iovan şi a studentei la medicină. Primele REZULTATE ale necropsiei

Pilotul Adrian Iovan a murit din cauza leziunilor traumatice, a hemoragiei, dar şi a frigului. Studenta în vârstă de 23 de ani a decedat din cauza compresiei toracelui care a împiedicat-o să mai respire. În plus, ambele victime au fost găsite în şoc hipotermic, relatează România TV.

Şeful Serviciului de Medicină Legală (SML) Alba, Gheorghe Vieru, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că acestea sunt primele rezultate ale necropsiilor făcute în urma accidentului aviatic din Munţii Apuseni şi că analizele făcute de legişti vor fi extinse pentru date mai exacte.

„Cazurile sunt deosebite. La pilot cauza morţii este un şoc traumatic, combinat cu un şoc hipotermic, şocul traumatic provocat de fracturi ale membrelor inferioare şi fracturi costale multiple. În cazul fetei, mecanismul morţii este de şoc hipotermic, combinat cu tulburări de dinamică respiratorie, ca urmare a unui traumatism”, a spus Vieru.

Potrivit acestuia, în cazul pilotului nu se poate stabili cu certitudine ora decesului, iar în cazul fetei momentul decesului este cu mai puţin de 12 ore în urmă. Întrebat dacă ar fi putut fi salvaţi, Vieru a răspuns că acest lucru este foarte greu de stabilit.

„Greu de spus, pentru că nu avem toate datele şi de laborator, ca să ne confirme diagnosticul macroscopic(…) Noi o să extindem investigaţiile şi o să avem date mai precise”, a afirmat el.

Întrebat dacă cele două victime au avut hemoragie internă, el a spus că doar în cazul pilotului „s-a descoperit un hemotorace de 200 de mililitri”.

El a mai spus că în cazul fetei decesul a avut legătură cu o compresiune toracică prelungită, probabil până când a fost scoasă din avion.

Vieru a afirmat că trupul tinerei va fi dus cu un camion al Armatei la Bucureşti, în cursul zilei de marţi.

În ceea ce îl priveşte pe pilotul Adrian Iovan, şeful SML Alba a spus că a sunat o rudă a acestuia pentru a se interesa care este situaţia, fără însă a spune când va ridica trupul neînsufleţit al acestuia.

Pilotul Adrian Iovan a fost găsit încarcerat, iar studenta era în stop cardio-respirator, cu hipotermie severă, nemaiputând fi salvată.

CITEŞTE ŞI Mesaje EMOŢIONANTE pentru Adrian Iovan. Vedetele îi deplâng moartea: A plecat în zbor spre ceruri

În avion se aflau patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor -, o studentă şi doi membri ai echipajului de zbor – pilotul Adrian Iovan şi copilotul Răzvan Petrescu.

Echipa medicală din avion mergea la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral.

VEZI ŞI Colegii studentei moarte în accidentul aviatic de la Cluj, reacţie emoţionantă pe Facebook

Epava avionului şi victimele au fost găsite de localnici, după căutări de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţi Apuseni şi localnici.

Toate cele cinci persoane rănite în accidentul aviatic, care au suferit multiple fracturi şi traumatisme, au fost internate la secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Cluj, ultimii doi răniţi fiind aduşi la UPU Cluj marţi dimineaţă, în jurul orei 4.30.