Caz asemănător cu cel de la Deveselu! Încă un candidat decedat de COVID a strâns voturile oamenilor

Candidatul Bogdan Simion din comuna Vulcana Pandele din judeţul Dâmboviţa, din partea Partidului Ecologist Român, s-a stins din viaţă, cu câteva zile înainte de alegeri, din cauza infectării cu COVID-19. 

RomaniaTV.net
29 sept. 2020, 15:21
Caz asemănător cu cel de la Deveselu! Încă un candidat decedat de COVID a strâns voturile oamenilor

Candidatul în vârstă de 49 de ani a reuşit să strângă un număr important de voturi, care au făcut ca doi prieteni ai defunctului să prindă un loc în Consiliul Local al comunei unde s-a întâmplat totul, scrie Antena3.

Ca şi în cazul de la Deveselu, acolo unde primarul decedat de COVID-19 a câştigat, post-mortem, un nou mandat, şi în comuna dâmboviţeană, lumea l-a votat în număr mare pe candidatul PER, trecut în lumea celor drepţi.

Citeşte şi: Alegerile locale din România, în presa străină. Candidatul mort învingător la Deveselu şi victoria lui Nicuşor Dan, principalele teme

Bogdan Simion a obţinut 179 de voturi, suficiente pentru ca partidul pe care îl reprezenta să obţină două locuri în Consiliul Local din Vulcana Pandele.

Alegerile au fost câştigate de primarul în exerciţiu, Radu Vasile, de la PSD, iar componenţa Consiliului Local este următoarea: PSD – 7 mandate, PNL – 3 mandate, PER – 2 mandate, USR – două mandate şi Pro România – un mandat.