Caz de COVID-19 la Craiova: Cristiano Bergodi, testat pozitiv

Universitatea Craiova a anunţat azi, pe pagina oficială de Facebook, că un membru al staff-ului echipei a fost depistat pozitiv la testele pentru COVID-19.

RomaniaTV.net
05 aug. 2020, 09:40
Caz de COVID-19 la Craiova: Cristiano Bergodi, testat pozitiv

Antrenorul principal Cristiano Bergodi este persoana din staff-ul tehnic al Universităţii Craiova depistată pozitiv la testul pentru COVID-19, susţin sursele Digi Sport.

Antrenorul italian a mai avut, în trecut, un test neconcludent, iar ultimul rezultat a fost pozitiv. Gruparea din Bănie a anunţat, în acelaşi timp, şi că întreg lotul de jucători a ieşit negativ la ultimele teste pentru coronavirus. 

CFR Cluj este campioana României! Ardelenii, al treilea titlu consecutiv în Liga 1

„În urma testului COVID-19 efectuat ieri, întreg lotul de jucători este NEGATIV, în timp ce în rândul staffului tehnic a fost depistat un caz pozitiv. Din fericire, colegul nostru este asimptomatic.”, au anunţat oltenii, pe pagina oficială de Facebook.

Al patrulea caz de coronavirus la Craiova

Pentru Universitatea Craiova, acesta este al patrulea test pozitiv de coronavirus după ce în urma testărilor efectuate la sfârşitul lunii iulie fuseseră depistate alte trei cazuri, toate în rândul membrilor staff-ului tehnic.

De la reluarea campionatului Ligii I la fotbal, au fost confirmate mai multe cazuri de infectare cu COVID-19 la jucătorii şi angajaţii cluburilor FC Dinamo, FC Botoşani, CFR Cluj, Universitatea Craiova, Politehnica Iaşi şi Astra Giurgiu, ceea ce a dus la suspendarea unor meciuri şi la deschiderea unor anchete epidemiologice de către Direcţiile de Sănătate Publică.

De asemenea, în Liga a II-a au fost depistate cazuri pozitive la cluburile Concordia Chiajna, Petrolul Ploieşti, FC Argeş şi ASU Poli Timişoara.

În rândul arbitrilor, în lotul pentru primele două eşaloane, au fost depistate până acum şase cazuri, persoanele în cauză fiind oprite de la delegări de Federaţia Română de Fotbal.

Ce se întâmplă cu meciul Astra – Universitatea Craiova

Meciul Astra-Universitatea Craiova a declanşat o mulţime de probleme prin amânarea sa succesivă, după apariţia cazurilor de COVID-19 la cele două cluburi.

După ce s-a vehiculat că meciul nu se va mai juca deloc, faptul că de rezultatul său şi, mai apoi, de cel al Astrei cu FCSB, depinde stabilirea ierarhiei finale în play-off, i-a determinat pe cei la LPF să decidă programarea acestor două partide în această săptămână.

Problema la ambele echipe este că unii şi-au trimis jucătorii în vacanţă până la finalul săptămânii în curs, iar ceilalţi nu ştiu cu cine o să joace după rezultatele testelor COVID-19, pe care le-au făcut joi dimineaţă, în Bucureşti.

Din informaţiile Digi Sport, oltenii de la prima echipă au primit liber de marţi până duminică. Nici Astra nu se poate baza pe unii dintre jucători, în condiţiile în care, de exemplu, cei bolnavi nu pot fi folosiţi.