Caz dramatic în Teleorman. Peretele unei case s-a dărâmat peste un adolescent de 16 ani

Caz dramatic în Teleorman. Un perete a căzut peste un adolescent de 16 ani, duminică, în timp ce lucra la demolarea unei case din Roşiorii de Vede.

09 oct. 2022, 16:31

Un băiat de 16 ani a fost prins sub un perete, duminică, în timp ce lucra la demolarea unei case din Roşiorii de Vede, informează ISU Teleorman.

Din fericire, băiatul este conştient şi salvatorii intervin pentru a-l scoate de sub dărâmături.

La fața locului s-a intervenit cu două maşini de descarcerare, un echipaj SMURD şi un container multirisc.

„Misiune contracronometru pentru salvarea unui tânăr din Roșiorii de Vede. Astăzi după-amiază, la ora 13.36:

– Alo, 112, ce urgență aveți?
– Un tânăr, de cca. 16 ani, a fost surprins sub dărâmăturile unei case, de pe strada I.L. Caragiale, din Roșiorii de Vede. Avem nevoie de ajutorul pompierilor pentru a-l scoate și de un echipaj medical.

În doar câteva minute, la locul anunțat de apelant, au ajuns rapid primele echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Roșiorii de Vede, cu o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD. Știut fiind faptul că astfel de misiuni pot fi complexe și dificile, în sprijinul acestora au plecat și colegii de la Detașamentul de Pompieri Alexandria, cu o autospecială de descarcerare grea și un container multirisc.

Tânărul, care acuza dureri la umărul stâng și la spate, era prins sub un stâlp al casei, serios deteriorat, existând riscul de a cădea cu toată greutatea pe el și a-l strivi. Cu eforturi mari, salvatorii au reușit să stabilizeze construcția, concomitent cu operațiunile de salvare, aceștia eliberându-l pe băiat, în condiții de siguranță, în mai puțin de 15 minute. Din fericire, nu a mai fost nevoie de ajutorul colegilor din Alexandria.

Victima, conștientă și cooperantă, a fost preluată de paramedicii SMURD Roșiori și membrii echipajului SAJ, a primit primul ajutor și a fost transportată la elicopterul SMURD pentru a fi dusă la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București pentru investigații medicale amănunțite și îngrijiri de specialitate.

Cazul a rămas în atenția autorităților competente pentru a stabili cu exactitate împrejurările producerii acestui eveniment. Dragi colegi, știm că aceasta vă este meseria, știm că o faceți de fiecare dată cu dedicare, curaj și profesionalism, însă trebuie să vă recunoaștem meritele și responsabilitatea față de semeni”, a transmis ISU Teleorman pe pagina de Facebook.

Citește și Un planor în care se afla o adolescentă de 17 ani, prăbuşit în curtea unei locuinţe din Craiova. În ce stare se află minora

Citește și Ce familie frumoasă avea Daniel, motociclistul de 28 de ani mort în accidentul din Mamaia. Doi copii nu mai au cui să spună „tata”