CAZ FĂRĂ PRECEDENT. Învăţătoarea criminală şi-a omorât mama cu peste 170 de lovituri de cuţit VIDEO

Femeia din Curtea de Argeş, învăţătoare la Şcoala generală numărul 4 din municipiu, şi-a omorât vineri seara mama cu nu mai puţin de 170 de lovituri de cuţit, informează România TV. Mai mult, aceasta a folosit două cuţite, după ce vârful primului cuţit s-a rupt. Agresoarea a recurs la un asemenea gest pentru a pune mâna pe banii mamei ei.

RomaniaTV.net
02 iun. 2012, 11:19
CAZ FĂRĂ PRECEDENT. Învăţătoarea criminală şi-a omorât mama cu peste 170 de lovituri de cuţit VIDEO

Femeia de 75 de ani din Curtea de Argeş a fost înjunghiată de fiica sa de 170 de ori cu cuţitul. Dan Manu, şef al Laboratorului de Medicină Legală Argeş, a declarat la România TV că victima prezintă peste 170 de leziuni.

Un caz fără precedent în România şi din nefericire este foarte posibil să intrăm în topul internaţional. Cercetarea medico-legală făcută sâmbătă dimineaţă la Piteşti, la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Argeş, a pus în evidenţă peste 170 de leziuni traumatice produse cu cuţit. 153 erau plăgi, dintre care 33 penetrante în cavitatea toracică şi acestea aveau corespondent ca înţepături organele viscerale, în primul rând pulmonare bilaterale. Este un caz fără precedent. Cred că sunt printre puţinele, dacă nu singura cu atâtea leziuni traumatice pe corpul victimei. Mama a fost omorâtă de fiică. Fiica este cadru didactic. În acest caz va fi expertizată medico-legal psihiatric privind eventualele tulburări psihice care puteau să-i afecteze discernământul. Leziunile traumatice au fost în special pe partea dorsală a toracelui, pe spate şi în profunzime. Nu ştiu exemple cu atâtea leziuni traumatice produse cu cuţit”, a declarat Dan Manu.

Manu a emis şi ipoteza folosirii de către criminală a două cuţite.

Datele de la anchetă cu constatarea medico-legală de la autopsie au pus în evidenţă două feluri de plăgi tăiate, ceea ce denotă că au fost folosite două cuţite. Erau destul de mari în aşa fel încât să poată penetra cavitatea toracică şi implicit să înţepe plămânii. Au fost şi plăgi superficiale, nepenetrante în cavitate care n-au dus la hemoragia internă, la hemoragia toracică, dar fără discuţie cele 33 de plăgi penetrante îm cavitate cu înţeparea celor doi plămâni au dus la hemoragie masivă şi sigur şi după deces, agresorul a continuat. Vârful primului cuţit s-a rupt pentru că a lovit în două coaste. Cred că trebuie luat în calcul şi disperarea”, a precizat Dan Manu.

Psihologul Hanibal Dumitraşcu a spus că agresoarea ar putea suferi de o psihoză maniaco-depresivă.

„Este vorba despre o descărcare. Comportamentul său trădează dezagregarea personajului. Cred că este vorba de un personaj aflat sub imperiul psihozei. Ceea ce s-a întâmplat este fără precedent. Comportamentul rămâne să fie stabilit de expertiza psihiatrică. Din punctul meu de vedere, suferă de o boală psihotică. Este o ură acumulată în timp, comportament de nestăpânit care trădează ura şi o tulburare adâncă de tip psihotic. Nu cred că este vorba de schizofrenie. E vorba de psihoză maniaco-depresivă„, a precizat, la România TV, psihologul.

Potrivit anchetatorilor, armele crimei au fost identificate, iar femeia a recunoscut crima. „Femeia, care este fiica victimei, a recunoscut că şi-a ucis mama. Motivează faptul că au avut un conflict spontan izbucnit în urma unor neînţelegeri legate de anumite sume de bani. Din informaţiile pe care le am, colegii mei au fost conduşi la locul unde femeia aruncase bluza şi un cuţit. A folosit două cuţite la comiterea crimei, pe unul l-a lăsat în casă, iar pe celălalt l-a aruncat la ghena de gunoi”, a declarat comisar şef Dănuţ Dinu, citat de Mediafax.

La Şcoala generală numărul 4 din municipiul Curtea de Argeş, unde femeia acuzată de crimă este învăţătoare, s-a întrunit consiliul profesoral, existând suspiciunea că aceasta nu a mai fost examinată medical de aproape doi ani.

O femeie de 75 de ani a fost găsită moartă, vineri seară, în propria locuinţă din Curtea de Argeş. 

În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că femeia a fost ucisă pentru bani, iar criminala este chiar fiica acesteia.
 
Bătrâna obţinuse 11.000 de euro din vânzarea unei case. După ore bune de audieri, fiica şi-a recunoscut fapta. Ea a fost reţinută pentru 24 de ore sub acuzaţia de omor deosebit de grav, faptă pentru care riscă între 15 şi 25 de ani de închisoare. Aceasta urmează să fie prezentată magistraţilor Tribunalului Argeş cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.