Caz incredibil! După ce și-a înjunghiat mama în inimă, bărbatul a reușit să scăpe de acuzația de crimă

Cazul șocant al lui Jamie Dempsey, bărbatul care și-a înjunghiat mama în inimă, a ajuns în fața judecătorilor. Bărbatul în vârstă de 32 de ani a fost achitat de acuzația de crimă.

07 mart. 2023, 14:52
Caz incredibil! După ce și-a înjunghiat mama în inimă, bărbatul a reușit să scăpe de acuzația de crimă

Bărbatul care și-a înjunghiat propia mamă în inimă a scăpat de acuzațiile de crimă. Totul a pornit de la cazul incredibil din vara anului trecut. Doi bărbați s-au luat la harță într-un bar din Anglia, iar în această încăierare unul dintre bărbați a făcut o mișcare greșită, înjunghinu-și propria mama. Bărbatul în vârstă de 32 de ani, pe nume Jamie Dempsey, a fost achitat de acuzația de crimă, conform informațiilor vehiculate de presa britanică. Evenimentul tragic a avut loc în data de 22 august, într-un pub din localitatea Kirkby, Marea Britanie.

Citește și: Adolescent înjunghiat cu cuțitul de un prieten, în plină stradă, în Caraș Severin. Prietenii lor îi priveau disperați

În data de 6 martie, Jamie Dempsey a avut o înfățișare la un tribunal din Liverpool. În urma acestuia, bărbatul a fost găsit nevinovat de crimă, însă a fost condamnat pentru ucidere din culpă. După 14 ore și 21 de minute de deliberări, verdictul a fost unul unanim. Totodată, bărbatul a fost găsit nevinovat pentru rănire intenționată, însă a fost găsit vinovat de un cap de acuzare legat de rănire și de deținerea unei arme albe.

Bărbatul a fost achitat de acuzația de crimă

Jamie Dempsey a fost judecat pentru faptul că și-a înjunghiat mama, de 55 de ani, în timp ce se încăierase cu Brian Flynn, un individ căruia îi datora o sumă mare de bani din traficul de droguri. Dempsey ar fi fost lovit de Flynn în interiorul localului în care se aflau, iar altercația a fost mutată afară. Și adversarul său a fost înjunghiat de cel puțin 5 ori. Atacatorul susține că gestul său a fost în legitimă apărare.

„Mi-a fost frică pentru viața mea, ce era să fac?”, a declarat acesta poliției.

În urma accidentului cumplit, Dempsey și-a îmbrățișat mama, în timp ce aceasta sângera până la moarte, conform declarațiilor făcute la tribunalul Liverpool Crown Court. Pentru a se apăra, bărbatul a susținut, în proces, că a fost amenințat în repetate rânduri de către Flynn, căruia îi datora bani pentru cantități semnificative de cocaină.

Dampsey și mama s-a stabiliseră să se întâlneacă în barul respectiv în seara de 22 august 2022. Bărbatul îi povestise mamei sale că este îngrijorat de faptul că s-ar putea întâlni cu Bryan Flynn. Imaginile surprinse pe camerele de vedere din interiorul barului îl arată pe Dampsey la o masă, alături de mama sa și de alți prieteni. La o masă din apropiere se afla Flynn, pe care acesta nu îl văzuse. Pe imaginile respective se mai observă că Dempsey a fost atacat și scandalul a continuat afară. Din nefericire, mama a căzut victimă nevinovată în acest schimb violent de lovituri.

Bărbatul a mai declarat la proces că nu și-ar fi achitat datoria deoarece nu mai avea un loc de muncă și nu a avut banii necesari. De asemenea, acesta a explicat că ar fi părăsit pub-ul imediat dacă ar fi văzut că Flynn este acolo. Judecătorul britanic urmează să anunțe pedeapsa în cazul lui Demsey, după decizia luată de jurați.

Citește și: Viața bate filmul! Povestea tragică a celor două surori care au murit la doar câteva zile distanță. Acestea vor fi înmormântate împreună