Caz inedit: Călugăriţă de 84 de ani, condamnată la trei ani de puşcărie pentru distrugere

O călugăriţă de 84 de ani a fost condamnată la trei ani de puşcărie după ce a vandalizat o unitate de apărare nucleară a Guvernului american. Sora Megan Rice, o activistă pentru pace, a pătruns prin efracţie, cu alţi doi protestatari, în clădirea strategică, unde au distrus ce au putut.

RomaniaTV.net
19 feb. 2014, 13:18
Caz inedit: Călugăriţă de 84 de ani, condamnată la trei ani de puşcărie pentru distrugere

Călugăriţa catolică de 84 de ani Megan Rice a primit trei ani de închisoare pentru distrugere, potrivit wbir.com.

Călugăriţa catolică a intrat ilegal cu alţi doi activişti într-una dintre cele mai securizate unităţi guvernamentale care proceseză şi depozitează uraniu.

Cei trei au tăiat gardul unităţii din Tennessee şi au intrat în clădire, unde, timp de două ore, au desenat cu graffiti pe pereţi, au dărâmat un perete cu ajutorul unor ciocane şi au împrăştiat sânge uman, pe care l-au adus cu ei. Un gardian i-a văzut, iar când s-a apropiat de ei, activiştii i-au oferit mâncare şi au început să cânte.

Activiştii au fost găsiţi vinovaţi de cauzarea unei pagube de o mie de dolari. Astfel, călugăriţa a primit 35 de luni de închisoare, iar complicii săi, au primit fiecare câte cinci ani de puşcărie. Prietenii lor se declară dezamăgiţi de hotărârea instanţei.

Înainte ca judecătorii să pronunţe decizia, sora Megan a spus că închisoarea pe viaţă ar fi „cel mai mare dar pe care l-ar putea primi”. Ea a adăugat că singurul ei regret e că nu a acţionat mai devreme.

Ea este o activistă convinsă pentru menţinerea păcii.

Potrivit BBC, ei ar fi putut primi pedepse până la 20 de ani de închisoare, alături de Michael Walli şi Greg Boertje-Obed.

VEZI ŞI Fosta stareţă de la Mănăstirea Tăriceni din Călăraşi şi fiicele ei se simt bine