A învins infertilitatea cu înseminarea artificială! Mamă traumatizată de mai multe sarcini eșuate a avut surpriza vieții ei. Patru dintr-o lovitură!

O mamă, care a încercat ani la rândul să rămână însărcinată, a avut o surpriza, când după două nașteri pierdute, a adus pe lume patru copii odată.

18 mai 2021, 11:37

Santina Monreal, o mamă din SUA, care a trecut prin trauma a mai multor sarcini eșuate, a avut parte de o supriză minunată, când a adus pe lume patru copii odată. Santina Monreal a trecut prin experiențe cumplite în dorința ei de a avea copii.

Prima dată, femeia a rămas însărcinată în 2017, când în ciuda faptului că suferă de o malformație a uterului, avea toată credința că va aduce pe lume un copil, mai ales că medicul i-a spus că totul este în regulă pentru stadiul gestațional.

Cu toate acestea, bucuria i-a fost curmată brusc când a obsevat că a avut o mică hemoragie. Femeia s-a prezentat la ginecolog pentru ecografie, iar medicul a anunțat-o că, din nefericire, fătul nu prezintă bătăi ale inimii. Visurile femeii de a deveni mamă s-au spulberat, aceasta a fost nevoită să facă primul avort.  Lovitura cea mai puternică pentru femeie a venit atunci când, la 10 zile după dureroasa procedură, medicul anunțat-o că pruncul care i-a murit în pântec era un băiețel.

mamă nașteri

Femeia  a devenit și mai determinată și a decis să consulte alți trei medici, specializați în probleme de fertilitate, care au sfătuit-o că cea mai bună cale pentru o sarcină de succes este să suporte o procedură de rezecție a septului uterin, care urma să se facă în două etape. Operațiile aveau să corecteze malformația uterină de care suferea, notează lovewhatmatters.com.

Deși femeia avea doar 15 % șanse să devină însărcinată, acest lucru s-a întâmplat și a doua oară, însă din pacate și de data aceasta speranțele i-au fost distruse cu violență. În ciuda faptului că la primul consult medicii i-au confirmat că fătul prezintă bătăi ale inimii, la un control ulterior, femeia a retrăit din nou trauma de a i se spune că pruncul ei a murit.

Mama luptătoare și vestea celor „patru bătăi ale inimii”

Tânăra nu s-a lăsat și, după eșecul a patru tratamente de fertilitate, a apelat la un alt medic. Femeia a rămas din nou însărcinată, însă în a șaptea săptămână de sarcină, a avut o mică hemoragie, iar tânără se pregătea pentru ce era mai rău. Femeia a ajuns din nou în cabinetul ginecologului care analiza la ecograf dacă fătului îi bate inima. Viitoarea a avut atunci surpriza vieții ei, a aflat că în burtică îi creșteau patru copilași.

„Mi-am făcut curaj și am întrebat-o pe asistentă cu inima strânsă. Există vreo bătaie a inimii? Iar asistenta, după o lungă tăcere, mi-a răspuns. Oh da, există chiar patru bătăi ale inimii!”, își amintește fericita mamă.

Medicii au avertizat-o totuși că este o sarcină cu risc foarte crescut și i-au propus chiar  să facă „reducție fetala”, adică să renunțe la unii dintre embrioni, însă tânără a respins cu vehemență această opțiune.

Sarcina a fost într-adevăr cu peripeții, iar femeia a avut o sperietură teribilă când în a 28-a săptămână de sarcină, au apărut niște semne ale unei nașteri premature, care ar fi pus în pericol viața celor patru feți.

Mult încercata mamă a născut până la urma, în a 31-a săptămână de sarcină, patru copii sănătoși.

Copiii mei s-au născut sănătoși iar acum la vârsta de 3 luni sunt toți bine și se dezvoltă normal. După naștere am auzit atâtea povești îngrozitoare, de la alte mame care au încercat să râmână însărcinate și am decis să-mi împărtășesc povestea pentru a le oferi un dram de speranță și pentru a le transmite că nu sunt singure în lupta lor”, a afirmat fericita mamă a patru gemeni.