Caz revoltător la un liceu din Suceava! Elev cu dizabilități, provocat să sară de la etajul doi pentru o pungă de pufuleți

Caz revoltător la Colegiul Tehnic "Samuil Isopescu" din municipiul Suceava. Un elev de clasa a X-a fost filmat în timp escalada geamul clasei de la etajul al doilea, și a ajuns la exterior, pe pervaz.

01 mart. 2023, 19:14
Caz revoltător la un liceu din Suceava! Elev cu dizabilități, provocat să sară de la etajul doi pentru o pungă de pufuleți

Elevii de la un liceu din municipiul Suceava au pus un coleg, un băiat cu nevoi speciale, să se arunce de la etajul doi pentru o pungă de pufuleți.

Adolescentul a fost filmat chiar de colegii săi, care erau jos, în curtea instituției de învățământ. Incidentul a avut loc într-o pauză, în urmă cu câteva zile, atunci când elevul cu dizabilități a fost pus să sară de la înălțime.

Citiți și: Ce mai fură românii. La Suceava, un pod din beton a dispărut cu totul într-o noapte. În Dâmboviţa, s-a furat acoperişul stadionul cu căruţa

Filmarea cu elevul cu dizabilități din Suceava, virală pe internet

În filmarea care a devenit virală pe o rețea de socializare se aude cum elevii îl îndeamnă să accepte provocarea pentru a primi punga de pufuleți.

Conducerea unității de învățământ susține că a aflat despre acest incident de la elevi și a anunțat că a demarat o anchetă pentru a stabili cum s-a produs acest incident.

Directorul Colegiului Tehnic „Samuil Isopescu”, Delia Irimia, a declarat pentru adevarul.ro că elevul respectiv este consiliat psihologic în prezent și că s-a discutat și cu părinții și cu colegii săi.

„Am demarat imediat o anchetă, imediat ce am aflat. Într-adevă, având camere de filmat, inclusiv în clasă, am constatat că în pauza dintre 11 și 11:30, copilul respectiv, fără a fi provocat, a deschis fereastra (…) El a zis că ar fi scăpat telefonul și că ieșit că nu ajungea să îl ia. Sincer, nu știu să vă spun dacă este un fapt adevărat sau nu, important e că a ieșit și sperăm să nu se mai întâmple”, a spus aceasta.

Imaginile de pe camerele de supraveghere contrazic acest lucru și nu pare că ar fi scăpat ceva pe geam.

Mai mult, elevul a fost sancționat cu scăderea notei la purtare. De asemenea, o anchetă a fost începută și de Inspectoratul Școlar Județean Suceava.

Citiți și: Persoanele cu dizabilități vor schia pe pârtiile din România. Debutul proiectului a avut loc la Cheile Grădiștei