Caz șocant în Argeș. Șoferul unui microbuz școlar a fost prins beat la volan. În mijlocul de transport se aflau patru copii și un profesor

Şoferul unui microbuz şcolar din Argeș a fost prins marți, beat la volan. În autoturism se aflau 4 elevi și un profesor. Bărbatul avea o alcoolemie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

27 sept. 2022, 19:06
Caz șocant în Argeș. Șoferul unui microbuz școlar a fost prins beat la volan. În mijlocul de transport se aflau patru copii și un profesor

Polițiștii din Argeș au prins marți, un bărbat în vârstă de 59 de ani în timp ce conducea un microbuz școlar sub influența alcoolului.

Citește și Maşină cu reporteri România TV, accidentată în trafic de un autoturism condus de un şofer beat şi drogat

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest și avea o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma acestui rezultat, bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În autoturismul condus de bărbatul inconștient se aflau cinci pasageri: patru elevi și un cadru didactic.

Autoritățile au deschis pe numele șoferului un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului.

Polițiștii de la rutieră au derulat   n perioada 30 august – 2 septembrie 2022, activităţi de verificare a autovehiculelor destinate transportului de elevi.

139 de astfel de autovehicule au fost reinventariate, iar polițiștii rutieri au reinstruit 137 de conducători auto cu privire la conduita preventivă pe timpul efectuării transportului.

Instruirea șoferului prins astăzi băut la volan a fost făcută în 30 august 2022.

Citește și FOTO Un şofer beat a ajuns cu maşina în Fântâna Mioriţa din Capitală. Ce alcoolemie avea bărbatul