Caz şocant în lotul naţional U16 de hochei: A fost bătut de 1 Decembrie pentru că e român!

Cosmin Marinescu, singurul jucător de naţionalitate română rămas în pregătire centralizată la lotul Under 16 a fost bătut şi umilit la Miercurea Ciuc chiar de 1 Decembrie.

RomaniaTV.net
14 dec. 2011, 07:53
Caz şocant în lotul naţional U16 de hochei: A fost bătut de 1 Decembrie pentru că e român!

Un incident petrecut pe 1 Decembrie la Miercurea Ciuc poate duce la desfiinţarea unui întreg lot naţional!

La iniţiativa lui Octavian Morariu, COSR investighează un scandal cu tentă şovină, petrecut la selecţionata Under 16 a României. Victimă, Cosmin Marinescu (15 ani), sportiv legitimat la Steaua, potrivit Prosport.

În pregătire centralizată cu naţionala de hochei Under 16 a României, reunită la Miercurea Ciuc în vederea Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) 2013, găzduit de ţara noastră, a rămas un singur jucător de naţionalitate română. Şi acesta a părăsit însă temporar lotul, după ce a fost jignit şi lovit de colegii săi de naţionalitate maghiară. „Sunt patru români în lot, dar trei au plecat de la Ciuc, preferând să se pregătească la club din motive lesne de înţeles. Aceştia participă doar la turnee”, spun surse din hochei.

Incidentul a avut loc în vestiar, după antrenamentul de seară. „Unul dintre băieţi, Antal Alfred, m-a înjurat în maghiară, iar eu l-am rugat să spună ce are de spus în română, că tot e ziua României şi că ei sunt tot români. Atunci mai mulţi au început să strige că ei nu sunt români şi au spus cuvinte urâte la adresa României. Mai apoi, la duş, au stins lumina şi m-au lovit din toate părţile cu prosoapele ude„, scrie în memoriul trimis de sportiv prin intermediul tatălui său, Petruţ Marinescu. Pe 2 decembrie, jucătorul a părăsit lotul, iar tatăl său a anunţat imediat federaţia printr-o scrisoare.