Caz ŞOCANT în Pakistan: Un copil s-a născut cu şase picioare

Medicii pakistanezi se străduiesc să salveze un nou-născut cu şase picioare, care pare să fie un  caz aşa-numit de "geamăn parazit", adică un copil născut prematur şi incomplet dezvoltat.

RomaniaTV.net
17 apr. 2012, 20:55
Caz ŞOCANT în Pakistan: Un copil s-a născut cu şase picioare

Copilul născut de o săptămână este „fratele geamăn” al primului nedezvoltat. Medicul Jamal Raza a explicat că acest caz a rezultat din faptul că fratele geamăn al micuţului a fost născut prematur şi aproape pe jumătate dezvoltat, ceea ce a avut ca rezultat un al doilea copil cu „surplus” de membre inferioare, informează News.com.

Specialiştii de la Institutul naţuional pentru Dezvoltarea Copilului din Karachi se luptă să-l salveze pe cel de-al doilea nou-născut, care se află acum la secţia de Terapie Intensivă.raza a mai spus că echipa colegilor săi pakistanezi caută acum sprijin din partea unor specialişti strini pentru a i se alura în vederea salvării copilului. Un astfel de caz se întâlneşte în proporţie de unul la un milion de copii.

Medicul Muhammad Qaisar de la Institutul de Ştiinţe medicale din Islamabad este însă optimist şi afirmă că este sigur că băiatul cu şase picioare poate fi operat şi salvat cu succes.