Caz șocant la Târgu Jiu! Gravidă operată de hernie, după ce medicii nu și-au dat seama că este însărcinată în 9 luni

Tragedia din Botoșani putea să se repete la Târgu Jiu. O gravidă a fost operată de hernie, după ce medicii nu și-au dat seama că este însărcinată în 9 luni.

23 aug. 2023, 09:22
Caz șocant la Târgu Jiu! Gravidă operată de hernie, după ce medicii nu și-au dat seama că este însărcinată în 9 luni
Gravidă operată de hernie, după ce medicii nu și-au dat seama că este însărcinată în 9 luni

Gravidă operată de hernie, după ce medicii nu și-au dat seama că este însărcinată în 9 luni. Femeia a ajuns la Spitalului Județean de Urgență cu dureri de naștere, însă medicii au decis că trebuie operată de hernie.

Citește și Alexandru Rafila intervine în scandalul gravidei de 25 de ani din Botoșani lăsate să moară în agonie. ”Medicii au făcut o universitate. Nu trebuie să lase în suferință o pacientă”

Gravidă operată de hernie, după ce medicii nu și-au dat seama că este însărcinată în 9 luni

Cadrele medicale și-au dat seama că femeia are un copil în burtă abia în atunci când au intervenit chirurgical pentru scoaterea intestinului.

Gravida este din localitatea Tismana și marți a ajuns la spital județean de urgență din Târgu Jiu cu dureri abdominale. Imediat, după ce a fost consultată de medici, aceștia i-au pus diagnosticul de hernie intestinală, asta deși pacientei nu i s-a efectuat nicio analiză sau ecografie.

Atunci când a ajuns în sala de operație și i s-a efectuat anestezia, chirurgul și-a dat seama că femeia este însărcinată, iar sarcina este la termen, durerile cu care s-a prezentat fiind cele ale unei nașteri.

În cele din urmă, medicul a fost nevoit să efectueze operația de cezariană și a chemat de urgentă medicul neonatolog pentru a prelua bebelușul, o fetiță de 3,200 kg.

Femeia mai are acasă două fete gemene, în vârstă de 16 ani.

În aceste momente cazul a ajuns în atenția conducerii Spitalului din Târgu Jiu care a dispus o anchetă internă.

Acest incident halucinant a avut loc la doar câteva zile de la tragedia din Botoșani, în urma căreia o gravidă de doar 25 de ani a murit pe patul de spital, după ce ore în șir i-a implorat pe medici să o ajute.

„Pacientă în vârstă de 25 de ani se internează în Urgență, adusă cu ambulanța pe data de 17 august, ora 23:30 pentru sângerare genitală externă redusă, dureri hipogastrice, aflată la a cincea sarcină – 3 nașteri naturale și un avort spontan în antecedente – cu amenoree de 13 săptămâni și sarcină ecografic corespunzător pentru 12 săptămâni, oprită în evoluție recent. S-au efectuat investigații de laborator și paraclinice, examen ecografic conform protocolului în vigoare. Nu s-a impus evacuarea sarcinii în cursul nopții deoarece sângerarea genitală externă a fost redusă, colul uterin închis, fără semn de avort în evoluție. Pe data de 18 august, la ora 07:30, prezintă degradare bruscă a stării generale, dispnee severă, sângerare abundentă la nivelul căilor aeriene superioare, motiv pentru care e transferată pe secția de Anestezie-Terapie Intensivă, unde se instituie manevre complexe de reanimare. În ciuda eforturilor, la ora 08:20 se declară decesul prin stop cardio-respirator iresuscitabil, hemoragie căi respiratorii superioare. Examenul necroptic va stabili cauza decesului”, au transmis reprezentanții Spitalului Județean din Botoșani, care anunță și declanșarea unei anchete interne.

Citește și Lacrimi de durere în fața Maternității din Botoșani, după moartea tinerei în vârstă de 25 de ani: „Și eu sunt Alexandra!”