Caz şocant la Vaslui: Bărbat în moarte cerebrală, după ce a fost înţepat de o albină

Un bărbat din Vaslui este în moarte cerebrală după ce a fost înţepat de o albină. Insecta se afla într-un pahar cu apă, iar omul a înghiţit-o fără să-şi dea seama.

RomaniaTV.net
09 iun. 2015, 08:25
Caz şocant la Vaslui: Bărbat în moarte cerebrală, după ce a fost înţepat de o albină

Un bãrbat de 40 de ani din Valea Silistei a vrut sa bea apã si nu a observat cã, în pahar, cãzuse o albinã. Insecta l-a întepat în gât si acesta a intrat în soc anafilactic. Incidentul a avut loc duminică

Chiar dacã se simtea rãu, bãrbatul a refuzat sã fie chematã ambulanta. Dupã 10 minute a lesinat si sotia sa, speriatã, a sunat la 112, potrivit vremeanoua.ro.

Pacientul a fost gãsit în stop cardio-respirator, soc anafilactic si cu gâtul foarte umflat, urmare a întepãturii de albinã.

Citeşte şi Ce trebuie să faci, pas cu pas, dacă te înţeapă albina sau viespea

Dupã 15 minute de manevre, inima pacientului a fost pornitã din nou si a fost adus la Unitatea de Primiri Urgente.

Luni dimineatã, acesta a fost transferat la ATI, în comã de gradul IV si fãrã activitate cerebralã, aparatele fiind cele care îl mai tin, acum, în viatã.

„A fost adus la noi din UPU dar starea lui este foarte gravã. Din cauza lipsei de oxigen, creierul a suferit leziuni mari si pacientul este în comã profundã de gradul IV. În acelasi timp, a suferit un blocaj renal si edem Quincke (edemul angionevrotic Quinqke este un edem acut si rapid tranzitor, bine demarcat, implicând straturile mai profunde ale pielii, inclusiv tesutul celuloadipos subcutanant. În cele mai multe cazuri se dezvoltã concomitent cu urticaria generalizatã – n.r.) determinat de întepãturã. În concluzie, sansele sa-si revinã sunt nule”, a spus medicul Angel Bologa.

Citeşte şi SĂNĂTATEA TA: Cum îţi dai seama ce insectă te-a muşcat