Caz şocant: O fetiţă de doar 7 ani are menstruaţie, din cauza alimentelor „umflate” cu hormoni

O fetiţă de şapte ani din judeţul Brăila a avut deja prima menstruaţie, specialiştii menţionând că a mâncat în exces carne din comerţ care conţinea hormoni de creştere.

RomaniaTV.net
07 dec. 2011, 12:37
Caz şocant: O fetiţă de doar 7 ani are menstruaţie, din cauza alimentelor „umflate” cu hormoni

O familie din Brăila s-a confruntat cu o situaţie şocantă, când au aflat că fiicei lor în vârstă de şapte ani i-a venit deja prima menstruaţie, fiind asiguraţi de acest fapt în urma unui consult pentru o hemoragie vaginală. În urma mai multor analize, medicii au ajuns la concluzia că pubertatea precoce a fost cauzată de hormonii de creştere din carnea pe care fetiţa a consumat-o încă de mică. Estrogenul din grasimea cărnii ar fi dus la accelerarea procesului de crestere şi, totodata, la aparitia primelor semne ale pubertăţii.

„In UE nu se admit acesti hormoni, care sunt folositi doar in Statele Unite. Intr-adevar, ei pot duce la instaurarea pubertatii precoce si inclusiv la asemenea manifestari”, afirmă prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi,directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

Astfel de situaţii pot fi provocate şi de PET-urile pe care le întâlnim peste tot în magazine.

„Asemenea promotori de crestere, care sunt o categorie in furajarea animalelor, pot fi asimilati si in urma consumului unor lichide sau alimente pastrate in PET-uri, acele ambalaje de plastic pe care le intalnim la tot pasul. Bisfenolul A, de exemplu, cunoscut ca BPA, este un compus chimic folosit la realizarea sticlelor de plastic si a altor obiecte si este un perturbator endocrin, ceea ce inseamna ca are capacitatea de a interfera cu buna functionare a hormonilor, in special cu estrogenul”, a mai declarat pentru Cancan profesorul Mencinicopschi.

Endocrinologii de la Institutul „Parhon” au declarat că „sunt diversi factori de mediu care pot influenta acest lucru, dar o legatura concreta nu exista”.