Caz uluitor în Vaslui. Un bărbat izolat la domiciliu din cauza coronavirus alături de fosta soţie de care nu are voie să se apropie

Un bărbat revenit recent de la muncă din străinătate s-a autoizolat la domiciliu alături de fosta soţie de care nu are voie să se apropie, aşa cum prevede ordinul de restricţie emis de Tribunalul Vaslui.

RomaniaTV.net
24 mart. 2020, 07:23
Caz uluitor în Vaslui. Un bărbat izolat la domiciliu din cauza coronavirus alături de fosta soţie de care nu are voie să se apropie

„Am fost sesizaţi de o femeie în vârstă de 42 de ani, cu privire la faptul că fostul soţ a încălcat prevederile ordinului de protecţie. În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de încălcare a prevederilor ordinului de protecţie. Am informat toate autorităţile cu atribuţiuni în acest sens, situaţia fiind monitorizată la nivelul instituţiei noastre”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, Bogdan Gheorghiţă, conform Agerpres.

În luna noiembrie 2019, bărbatul de 47 de ani a fost acuzat de violenţă în familie, iar poliţiştii au emis un ordin de restricţie provizoriu pentru o perioadă de cinci zile. El a fost obligat să evacueze locuinţa şi i-a fost interzis să se mai apropie de soţie la mai puţin de 100 de metri.

Magistraţii de la Tribunalul Vaslui au emis un ordin de protecţie pentru o perioadă de şase luni. La momentul judecătorii, femeia a anunţat, însă, că s-a mutat din locuinţă. În aceste condiţii, magistraţii au stabilit doar că bărbatul nu are voie să se apropie de fosta soţie.

Ulterior, bărbatul a plecat la muncă în străinătate, iar fosta soţie s-a întors la locuinţă.

Coronavirus în Vaslui. Primarul comunei Perieni a publicat pe Facebook lista cu persoanele aflate în izolare