Caz uriaș de neglijență la o grădiniță din Sectorul 6! O fetiță a zăcut mai multe ore, cu insuficiență respiratorie, fără ca nimeni să intervină

Scandal de proporții la o grădiniță din Sectorul 6, după ce o fetițiă de doi ani și jumătate a zăcut ore în șir pe podea, cu insuficientă respiratorie. În tot acest timp, personalul nu a intervenit în niciun fel. Polițiștii au deschis dosar penal în acest caz.

10 oct. 2023, 16:59
Caz uriaș de neglijență la o grădiniță din Sectorul 6! O fetiță a zăcut mai multe ore, cu insuficiență respiratorie, fără ca nimeni să intervină
Caz uriaș de neglijență la o grădiniță din Sectorul 6! O fetiță a zăcut mai multe ore, cu insuficiență respiratorie, fără ca nimeni să intervină

Poliţiştii din Bucureşti au deschis o anchetă penală în urma plângerii părinţilor unei fetiţe de doi ani şi cinci luni. Copilul a rămas neasistat şi a suferit de insuficienţă respiratorie, stând ore întregi pe podea la o grădiniţă privată din Sectorul 6. Până la sosirea forţelor de poliţie, personalul grădiniţei nu a acordat ajutor copilului şi nici nu a notificat autorităţile competente. Copilul a fost ulterior transportat la spital, unde a fost internat într-o stare gravă.

Citește și: Incident halucinant la o grădiniță din Alexandria! Un băiețel de trei ani a fost lovit de educatoare

Mama a două gemene în vârstă de 2 ani şi jumătate a postat pe Facebook că cele două fetiţe au fost înscris într-o grădiniţă privată din Sectorul 6, şi că în data de 22 septembrie una dintre ele a fost preluată într-o stare extrem de gravă de către personalul grădiniţei.

„Atunci a constatat că are respiraţia rapidă şi sacadată, nu poate să stea în picioare şi abia ţine ochii deschisi. Am ajuns cu ea la camera de gardă, unde medicii au constatat că se află în insuficienţă respiratorie, i-au dat oxigen şi aerosoli cu ventolin din 20 în 20 minute si au internat-o in spital. (…) Privind înregistrările video am observat că, după ora 15:30, copilul a zăcut pe jos la orizontală, doar se mai târa puţin dintr-un loc în altul, timp în care ceilalţi copii se jucau voioşi în jurul ei. În acest timp 4 (PATRU) „doamne” au intrat pe rând în camera de activităţ,i nu pentru a verifica starea copiilor ci pentru a butona telefoanele. (…) După aproximativ ora 16:10, până când am preluat-o la 17:45, Anastasia a zăcut pe jos în mijlocul clasei, fără să se mai mişte”, a scris femeia pe Facebook.

Mămica a mai transmis că întemeietoarea grădiniței respective i-a promis că urmează să revină cu un punct de vedere în acest caz, iar acest lucru nu s-a mai întâmplat niciodată. În data de  octombrie, părinții fetiței au depus o plângere la Poliție.

„Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 20 Poliţie a fost sesizată de către un bărbat, cu privire la faptul că, în data de 22 septembrie 2023, după ce a preluat-o pe fiica sa, minoră, în vârstă de doi ani şi cinci luni, de la o grădiniţă din Sectorul 6, la care este înscrisă, a constatat ca aceasta este într-o stare precară de sănătate. Cercetările au fost preluate de către Serviciul  Siguranţa Şcolară, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu”, a transmis Poliţia Capitalei.

Citește și: Educatoare de la o grădiniță privată din Iași, prinsă că face videochat. Părinții se tem că imaginile ar putea fi văzute de cei mici. Psiholog: „Este posibil să fi fost mai implicată în lucrul cu copiii”