Cazul ambasadorului SUA ucis în Libia: Hillary Clinton, audiată în Camera Reprezentanţilor timp de 8 ore

Publicat: Vineri, 23 Octombrie 2015 09:29 // Actualizat: Vineri, 23 Octombrie 2015 09:40 // Sursa: romaniatv.net

După unsprezece ore istovitoare, audierea maraton a fostei șefe a diplomației americane Hillary Clinton în legătură cu atacurile mortale de la Benghazi în Libia în 2012 s-a încheiat joi seară în Congres.

Aparent fără a face pași greșiți, candidata democrată la Casa Albă a răspuns pe tot parcursul zilei la întrebările comisiei de anchetă create de majoritatea republicană în Camera Reprezentanților pentru a ancheta asupra atacurilor din 11 septembrie 2012, în care ambasadorul și alți trei americani au fost uciși.

Candidata democrată la Casa Alba a fost interogată, singură în fața celor 12 membri ai comisiei controlate de republicanii ostili, timp de opt ore și jumătate, cu mai multe pauze, începând de la 10.00 ora locală (14.00 GMT).

Republicanii acuză administrația lui Barack Obama și pe Hillary Clinton de neglijență și manipulare politică, înainte și după atacuri, amintește France Presse, cittaă de Agerpres.

Citeşte şi Hillary Clinton a explicat în lacrimi cum a murit ambasadorul american în atentatul de la Benghazi

A fost pentru a doua oară când Hillary Clinton depune mărturie pe această temă. Dar spre deosebire de audierile din ianuarie 2013, ea nu a ridicat vocea joi, iar singurele altercații au avut loc între membrii republicani și democrați ai comisiei, aceștia din urmă denunțând înverșunarea conservatorilor de a o demola pe candidata la Casa Albă în scopuri politice.

"Doamnă secretar, nu știu ce faceți, dar eu sunt epuizat", a declarat un ales democrat, Adam Schiff.

La sfârșitul audierii, Hillary Clinton care împlineşte în curând 68 de ani, a suferit totuși de o criză de tuse, calmată repede de o pastilă.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
23 oct 09:44
...cu atacurile mortale de la Benghazi în Libia în 2012 s-a încheiat joi seară în Congres. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
23 oct 09:43
...cu atacurile mortale de la Benghazi în Libia în 2012 s-a încheiat joi seară în Congres. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8297
RON
31 Mar
noapte 3 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H