Hillary Clinton a explicat în lacrimi cum a murit ambasadorul american în atentatul de la Benghazi

Secretarul de stat Hillary Clinton a vorbit, cu lacrimi în ochi, despre atacul asupra Consulatului american de la Benghazi, în urma căruia ambasadorul american Chris Stevens şi-a pierdut viaţa. Audierea secretarului de stat american a avut loc miercuri, în Congres. 

RomaniaTV.net
24 ian. 2013, 07:44
Hillary Clinton a explicat în lacrimi cum a murit ambasadorul american în atentatul de la Benghazi

Hillary Clinton a apărat miercuri, în faţa comisiilor de politică externă din Congres, modul în care a administrat criza provocată de atacul soldat cu moartea a patru americani. Printre victime s-a numărat ambasadorul Statelor Unite în Libia.

Hillary Clinton a pus incidentul, primul în care a fost ucis un ambasador american după 1988, pe seama instabilităţii regionale de după revoltele din Orientul Mijlociu. „Aşa cum am spus de multe ori, îmi asum întreaga responsabilitate. Şi nimeni nu este mai hotărât ca mine să facem lucrurile corect. Sunt hotărâtă să las Departamentul de Stat şi ţara noastră mai sigură, mai puternică”, a spus Clinton, cu lacrimi în ochi, insistând asupra faptului că ea nu tratează incidentul ca pe o simplă chestiune politică.

„Pentru mine nu este doar o chestiune de politică, este una personală. Am stat lângă preşedintele Obama când puşcaşii marini au scos acele sicrie acoperite cu drapele din avion, la baza St. Andrews. Am îmbrăţişat mamele şi taţii, surorile şi fraţii, fiii şi fiicele şi soţiile rămase să îşi crească singure copiii”, a continuat Clinton.

O anchetă oficială privind atacul de la Benghazi a concluzionat că Departamentul de Stat era complet nepregătit să facă faţă unei astfel de situaţii. Raportul, care nu o critică pe Clinton personal, precizează că există deficienţe de conducere şi management, o coordonare neadecvată şi responsabilităţi neclare la Washington.

Audierea secretarului de stat a fost amânată cu mai mult de o lună, din cauza problemelor de sănătate. Tragedia riscă să îi păteze mandatul secretarului de stat.