CAZUL ASASINATULUI din Arad. Şeful Poliției Române verifică stadiul anchetei la IPJ Arad

Șeful Poliției Române, chestorul Benone Matei, va merge la Arad pentru a coordona ancheta în cazul exploziei mașinii afaceristului Ioan Crișan, anunţă România TV.

08 iun. 2021, 09:20
CAZUL ASASINATULUI din Arad. Şeful Poliției Române verifică stadiul anchetei la IPJ Arad

CAZUL ASASINATULUI din Arad.

 Chestorul de poliție, Benone Matei, inspectorul general al Poliției Române, este așteptat să sosească la sediul IPJ Arad pentru a se informa direct de la sursă în legătură cu stadiul anchetei.

Ancheta a fost preluată de parchetul general, motivul invocat fiind ”complexitatea cauzei dată de gravitatea faptelor, impactul social major, aspectele de fapt investigate fiind extrem de grave și pentru a se asigura soluționarea cu celeritate a cauzei, în scopul unei mai bune înfăptuiri a actului de justiție”.

Una dintre ipotezele luate în calcul de anchetatori este ca explozia mașinii omului de afaceri din Arad să fi fost un asasinat la comandă, au precizat surse judiciare. Bomba ar fi fost activată de la distanță, potrivit acelorași surse.

Șoferul camionului cu țigări, identificat în baza probei ADN

CAZUL ASASINATULUI din Arad. Potrivit informațiilor pe care le deținem, identificarea conducătorului camionului a fost posibilă după ce oamenii legii au prelevat probe biologice în vederea identificării profilului genetic. Odată prelevată proba, a fost introdusă în bazele de date ale Poliției, găsindu-se o potrivire. Ceea ce semnifică faptul că, potrivit informațiilor noastre, șoferul mai avusese de-a face cu oamenii legii. Conform procedurii, după identificare, șoferul – în vârstă de 38 de ani – a fost citat, emițându-se pe numele său și un mandat de aducere. Acesta s-a prezentat în fața polițiștilor, împreună cu avocatul său ales, punându-i-se în vedere că este învinuit în cauza privind cele peste 600 de baxuri de țigări găsite în camionul pe care l-a condus. Ulterior, conducătorul auto a fost reținut pentru 24 de ore, din 2 iunie până în 3 iunie, iar vineri, 4 iunie, judecătorul de drepturi și libertăți a admis propunerea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad de a-l aresta preventiv pentru contrabandă.

Amanta milionarului asasinat la Arad, surprinsă de camerele de luat vederi imediat după explozie. Noi detalii HALUCINANTE din anchetă
Omul de afaceri arădean Ioan Crişan a murit, sâmbătă, după ce maşina în care se afla a explodat în parcarea unui supermarket din Arad.

Procurorul care conduce ancheta în cazul asasinării omului de afaceri arădean Ioan Crişan a dispus efectuarea mai multor expertize şi constatări criminalistice, a anunţat, luni, Parchetul General. Ancheta vizează infracţiunea de omor calificat cu premeditare, încadrarea iniţială fiind cea de omor.

Diana Şoşoacă, ameninţată cu moartea: „S-a făcut o paralelă cu cazul asasinatului de la Arad şi s-a atras atenţia că este un avertisment şi pentru mine