Cazul Farmacistul: Sute de bancnote false, identificate de poliţişti

Fabrica de bani din dosarul Farmacistul i-a uimit pe poliţiştii care au umblat după falsificatori. Şi nu doar prin calitatea celor peste 250 de bancnote falsificate, ci şi prin ingeniozitate. Liderul grupării, care se dădea drept bolnav, a citit ani de zile cărţi despre cum să se îmbogăţească. Şi a reuşit să le pună în practică.

RomaniaTV.net
18 nov. 2011, 08:07
Cazul Farmacistul: Sute de bancnote false, identificate de poliţişti

Poliţiştii au identificat 271 de bancnote de 500 de lei, pe care le-au şi retras din circulaţie. Liderul grupului era o persoană care avea în jur de 130 de kilograme. Mergea la farmacii prin toată ţara şi le spunea angajaţilor ce probleme are cu inima. Profita de neatenţia acestora şi le dădea banii.

La şeful grupării, poliţiştii au găsit o adevărată bibliotecă. Între cărţile pe care le studia se numărau „Cum să devii bogat”, de Donald Trump sau „Tată bogat, tată sărac” de Robert Kyosaki.

Cazul a fost complicat, pentru că falsificatorii puneau serii diferite pe bancnote şi foloseau hârtie care imita perfect plasticul. Ca premieră în România, ei au imitat până şi microperforaţiile.

Gruparea avea cinci persoane, toate au fost arestate. Liderul şi încă doi falsificatori deja au fost condamnaţi cu până la 4 ani de închisoare.