Cazul femeii ucise de câini la Lacul Morii se mută în politică – PSD cere anchete extinse şi acuză primăriile liberale

PSD si PNL, partide aliate la Putere, se sfâşie cu atacuri violente după cele două tragedii care au îndoliat România. Pesediştii si liberalii dau vina unii pe altii pentru moartea minerilor din Gorj si pentru cazul femeii care a murit ucisă de câinii fără stăpân în Capitală.

23 ian. 2023, 17:24
Cazul femeii ucise de câini la Lacul Morii se mută în politică – PSD cere anchete extinse şi acuză primăriile liberale

PSD solicită o anchetă extinsă pentru stabilirea şi sancţionarea celor responsabili de moartea femeii ucisă de câini în zona Parcului Morii din Bucureşti. Aceste investigaţii trebuie demarate atât la nivelul departamentelor de specialitate din Primăria Municipiului Bucureşti şi din Primăria Sectorului 6, cât şi la nivelul conducerii celor două instituţii. Cei doi edili, prin indiferenţa şi inactivitatea lor, au permis producerea acestei tragedii.

Tatăl lui Ionuț Anghel, copilul ucis în urmă cu 10 ani de câini: „Problema în cazul lui Ionuț a fost rezolvată temporar. Au fost lăsate iar haitele să se strângă”
„Este o gravă neglijenţă în serviciu care trebuie sancţionată dur, conform prevederilor Codului Penal, cu atât mai mult cu cât persoana decedată fusese anterior victima atacului câinilor din zona Parcului Lacul Morii, iar autorităţile responsabile nu au luat măsuri pentru îndepărtarea acestui risc. Este revoltător că nici după două zile de la tragedie nu există vreo demisie şi vreo demitere la Primăria Capitalei şi la Primăria Sectorului 6! Pasarea răspunderii de la o instituţie la alta este inacceptabilă. Ambele primării poartă o răspundere directă pentru tragedie. Primarul General, Nicuşor Dan, nu a alocat resursele necesare şi nu a fost preocupat de slaba activitate a Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), aflată în subordinea sa”, arată comunicatul de presă al PSD.

Social-democraţii mai spus că primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu nu a luat vreo măsură pentru înlăturarea haitelor de câini din Parcul Lacul Morii, în pofida plângerilor şi sesizărilor care i-au fost adresate în acest sens.

„Instituţiile statului trebuie să acţioneze cu maximă fermitate pentru anchetarea şi condamnarea celor vinovaţi de această tragedie, care ar fi putut fi evitată dacă cei responsabili şi-ar fi făcut datoria”, conchide sursa menţionată.

ASPA a luat primele măsuri după tragedia de la Lacul Morii! 14 câini au fost capturați într-o zi
O femeie care alerga pe malul Lacului Morii a fost găsită moartă după ce ar fi fost mușcată de câini. Poliția a fost alertată prin 112 iar echipajul medical care a ajuns la fața locului a constatat decesul. Aceeași femeie fusese internată în urmă cu un an după ce a fost atacată de o haită de maidanezi în aceeași zonă a Lacului Morii.

În primăvara anului trecut, femeia a fost atacată de o haită de 20 de câini maidanezi, pe podul ,,La Roșu” de pe Lacul Morii. Femeia a fost dusă la spital conștientă, dar cu răni multiple la mâini și picioare din cauza mușcăturilor.

Incidentul a fost confirmat de Poliția București, care arată că femeia a fost salvată de o persoană care a sunat la 112.