CAZUL FOLCLORISTELOR. Chivulete „patru fete”, dezvăluiri bombă după 20 de ani. A fost cel mai mare SCANDAL SEXUAL din fotbalul românesc

În iulie 2000 a izbucnit cel mai mare scandal sexual din fotbalul românesc. După un meci de Cupa Intertoto, Ceahlăul - Austria Viena, centralul francez Stephane Moulin a reclamat faptul că organizatorii au adus la masa arbitrilor patru fete, îmbrăcate sumar. Cazul a ajuns la UEFA, iar sancţiunile au fost drastice.

07 feb. 2020, 13:45
CAZUL FOLCLORISTELOR. Chivulete „patru fete”, dezvăluiri bombă după 20 de ani. A fost cel mai mare SCANDAL SEXUAL din fotbalul românesc

Florin Chivulete, desemnat de FRF ca însoţitor pentru brigada de arbitri din Franţa, a dezvăluit la GSP Live detalii neștiute până acum despre acest scandal, admițând pentru prima dată că fetele au venit fără parteneri, așa cum declarase inițial, și că ele ar fi putut fi aduse pentru altceva decât program folcloric.

„Cabana respectivă (n.r. Scăricica) era afară din oraș, spre munte, spre Bicaz. Și noi făceam protocolul acolo când o arbitram pe Ceahlăul. Mâncam acolo, dormeam acolo, cunoșteam locația bine. Am ajuns cu microbuzul cu arbitrii francezi, cu Moulin (n.r. – Stephane Moulin) la centru. Am mâncat frumos cu băieții, m-am împrietenit foarte bine cu unul dintre asistenți, Martinez… Arbitrul de centru nu a vrut să bea nici măcar un pahar de vin. Doar apă plată. Era foarte ursuz, închis, fără prea multă comunicare. L-am lăsat în pace, eu vorbeam mai mult cu asistenții. Când să vină papanașii, în parcarea cabanei a apărut un microbuz alb care a adus patru fete”, a dezvăluit Florin Chivulete.

„Fiind luna iunie, fetele erau îmbrăcate cu rochițe scurte. Erau cam sumar îmbrăcate. S-au așezat la o masă în interior, dar nu cu noi la masă. Erau îmbrăcate vaporos. Au zis organizatorii că urmau să se îmbrace în folcloriste și să cânte și să danseze pentru arbitri. E o zonă cu mult folclor acolo. Nu puteam să mă ridic și să le dau afară. Moulin s-a ridicat de pe scaun, și-a luat sacoul, s-a îmbrăcat și zis că mergem la hotel”, a mai spus fostul arbitru care s-a ales, de atunci, cu porecla „Chivulete patru fete”.

„Arbitrul nu a anunțat nimic, nu a vorbit nimic. Faptul că nu a spus m-a relaxat. Apoi a urmat meciul care s-a terminat 2-2. Dar după meci s-a întâmplat ceva. Gheorghe Ștefan i-a reproșat la final lui Moulin că nu a dat un penalty. Probabil asta a declanșat starea de iritare a arbitrului. A făcut raportul, eu l-am luat repede și l-am trimis prin fax la UEFA. Nu scria nimic, nimic de fete. Doar ce s-a întâmplat la final pe tunel. Am trimis faxul la UEFA și i-am transmis și lui Ștefan că s-a scris despre el. Și asta e tot ce s-a întâmplat până la masa de seară. La masă, mi s-a părut foarte suspect că arbitrii și observatorul german s-au retras într-o zonă separată. Au discutat vreo 15 minute. Probabil că au discutat despre ce s-a întâmplat cu Ștefan și probabil că Moulin i-a transmis observatorului că va face un raport suplimentar către UEFA, legat de fete. Mie nu mi-a spus nimic. Dar mi-a spus Francisc Kolossi, reprezentantul CCA, că observatorul aflase. Moulin a scris, a început procedura disciplinară, iar principalul vizat am fost eu. Eu eram pe hârtie organizatorul, nu clubul gazdă”, a mai precizat Florin Chivulete.

UEFA a sancţionat clubul Ceahlăul cu o interdicţie de cinci ani în cupele europene, Gheorghe Ştefan a fost suspendat un an, iar Florin Chivulete a primit tot o suspendare de un an, pierzând definitiv statutul de arbitru internaţional.