Cazul maşinii explodate din Arad. Parchetul General a schimbat încadrarea juridică. Detalii din anchetă

Procurorii Parchetului General au schimbat încadrarea juridică în cazul exploziei maşinii lui Ioan Crişan, în urma căreia afaceristul a murit. Procurorii fac acum cercetări pentru omor calificat cu premeditare, a anunțat luni Parchetul General, precizând că în anchetă au fost dispuse mai multe expertize.

31 mai 2021, 14:19
Cazul maşinii explodate din Arad. Parchetul General a schimbat încadrarea juridică. Detalii din anchetă

Cazul maşinii explodate din Arad se complică. Biroul de presă al Parchetului General a transmis noi detalii despre stadiul anchetei având ca obiect explozia autoturismului omului de afaceri Ioan Crişan în parcarea unui magazin din Arad.

Citeşte şi: Momentul în care maşina miliardarului din Arad sare în aer. Ancheta, preluată de criminalişti şi SRI. Update: există un cerc de suspecţi VIDEO

„Cercetările se efectuează sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat cu premeditare, în urma exploziei decedând o persoană de sex masculin. În cursul zilei de ieri, a fost finalizată cercetarea la fața locului. Procurorul de caz a dispus realizarea mai multor lucrări criminalistice (expertize și constatări) din multiple specialități, raportat la natura complexă a aspectelor care sunt investigate”, a transmis Biroul de presă al Parchetului General.

Anchetatorii au audiat mai multe persoane în acest caz, în continuare fiind efectuate activități de urmărire penală în ritm continuu și susținut.

„În vederea unei bune înfăptuiri a actului de justiție și soluționării cu celeritate a cauzei, au fost alocate importante resurse umane și logistice de către Poliția Română, care își desfășoară activitatea sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de urmărire penală și criminalistică”, se mai arată în comunicatul Parchetului General.

Citeşte şi: Ipoteză-șoc cu privire la asasinatul din Arad. Crima ar avea legătură cu traficul de țigări

 

O maşină a explodat în Arad. Victima, Ioan Crişan, a murit pe loc

O maşină a explodat în Arad, cartierul Vlaicu, sâmbătă dimineață. Bărbatul care a decedat după ce i-a explodat mașina în parcarea unui supermarket este cunoscutul om de afaceri Ioan Crișan. Maşina a explodat în momentul în care el a vrut să plece.

O femeie a mărturisit că a văzut un bărbat care ar fi umblat la mașina afaceristului, înainte ca acesta să se urce în ea, spunând că acesta ar fi pus o bombă. Mai mulți martori au spus că s-a simțit și miros de praf de pușcă.

Citește și Noi detalii despre Ioan Crişan, afaceristul mort în atentatul de la Arad

Fiica omului de afaceri Ioan Crişan a declarat, pentru Antena 3, că tatăl ei a fost, săptămâna trecută, cu autoturismul la un service, pentru a schimba cauciucurile. Potrivit acesteia, afaceristul a stat aproximativ 25 de minute pe terasa service-ului, timp destul pentru ca cineva să fi putut monta un dispozitiv exploziv pe maşină. Polițiștii susțin însă că toate camerele de supraveghere din incinta service-ului auto nu arată că cineva suspect s-ar fi apropiat de mașină.

De asemenea, au fost audiaţi şi angajaţii fermei pe care Ioan Crişan o deţinea.

Potrivit presei locale, Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situată la câţiva kilometri de municipiul Arad. Ferma are 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de peşte.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat luni că autoturismul omului de afaceri din Arad a fost ridicat și e cercetat de oamenii legii. De asemenea, Bode mai spune că acesta e un caz singular și că România este o țară sigură.

„Parchetul General a preluat ancheta în acest caz și nu pot oferi detalii. Am trimis de îndată cei mai buni specialiști pe care-i are Poliția Română, pentru a reuși în timp cât mai scurt să identifice o pistă astfel încât autorii să fie prinși. Luăm în calcul mai multe ipoteze, am audiat toate persoanele care aveau informații sau apropiați, am vizualiat imaginile din zonă din ziua de sâmbătă și nu numai”, a declarat Lucian Bode.