Lucian Bode, prima reacție despre asasinatul de la Arad: „E un caz singular, România e o țară sigură”

Audierile în cazul tragediei de la Arad, în urma căreia un afacerist a murit, continuă. Criminaliștii verifică toate pistele pentru a-l găsi pe autorul asasinatului.

31 mai 2021, 09:51
Lucian Bode, prima reacție despre asasinatul de la Arad: „E un caz singular, România e o țară sigură”

Ministrul de Interne, Lucian Bode, spune că autoturismul omului de afaceri din Arad a fost ridicat și e cercetat de oamenii legii. De asemenea, Bode mai spune că acesta e un caz singular și că România este o țară sigură.

„Parchetul General a preluat ancheta în acest caz și nu pot oferi detalii. Am trimis de îndată cei mai buni specialiști pe care-i are Poliția Română, pentru a reuși în timp cât mai scurt să identifice o pistă astfel încât autorii să fie prinși. Luăm în calcul mai multe ipoteze, am audiat toate persoanele care aveau informații sau apropiați, am vizualiat imaginile din zonă din ziua de sâmbătă și nu numai”.

Au fost găsite urme de explozobili?

„SRI si MApN, prin laboratoarele lor, ne vor ajuta și ne vor spune despre ce a fost vorba acolo. Luăm în calcul toate pistele, toate datele le are procurorul de caz, eu nu vă pot da toate detaliile.

Până la această oră, o serie de indicii duc spre ipoteza că explozia care a aruncat în aer autoturismul omului de afaceri și i-a provocat moartea a fost declanțată de un dispozitiv special conceput, nu a fost o defecțiune.

Din studierea epavei vehiculului nu este clar dacă explozia s-a produs în interior sau în texterior, dar faptul că deflagrația a avut loc după ce vehicolul era în mișcare sugerează faptul că dispozitivul ar fi fost detonat telefonic, de cineva care se afla în apropiere”, a spus Lucian Bode.

O maşină a explodat în Arad. Victima, Ioan Crişan, a murit pe loc

O maşină a explodat în Arad, cartierul Vlaicu, sâmbătă dimineață. Bărbatul care a decedat după ce i-a explodat mașina în parcarea unui supermarket este cunoscutul om de afaceri Ioan Crișan.

O femeie a mărturisit că a văzut un bărbat care ar fi umblat la mașina afaceristului, înainte ca acesta să se urce în ea, spunând că acesta ar fi pus o bombă. Mai mulți martori au spus că s-a simțit și miros de praf de pușcă.

Citește și Noi detalii despre Ioan Crişan, afaceristul mort în atentatul de la Arad

Ioan Crişan a fost şi socrul deputatului PNL Sergiu Bilcea. Sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 7.00, autoturismul Mercedes al omului de afaceri a explodat în momentul în care acesta ieşea din parcarea unui supermarket în cartierul Vlaicu din Arad. Deflagratia a distrus şi câteva ferestre ale apartamentelor dintr-un bloc aflat în apropiere. De asemenea, mai multe maşini parcate au fost avariate.

Citește și Atentat cu bombă la Arad. Cine este bărbatul în negru care a asistat la explozie şi apoi a dispărut